Werk jij straks mee aan de nieuwe tentoonstellingen?

Wij zoeken per 1 maart 2018 een stagiair(e) Onderzoek & Tentoonstellingen


Wat ga je doen?

Je ondersteunt de conservator bij haar dagelijkse werkzaamheden. Tot je taken horen onder andere het doen van onderzoek voor de komende tentoonstellingen over vernieuwingen en geheimen van de tas (en mogelijk de Tas in de Film). Naast het doen van historisch onderzoek in museale collecties voor bruiklenen, breng je ook mogelijke thema’s en ontwerpers en hun collecties in beeld. Je onderhoudt contacten met musea en ontwerpers. Je schrijft tentoonstellingsteksten en blogs. Ook weet je om te gaan met objecten en help je bij het inrichten van de tentoonstelling. Daarnaast denk je mee over randprogrammering, en evenementen zoals de Museumnacht. Uiteraard is er ruimte voor een eventuele eigen opdracht of onderzoek die je in samenspraak met het museum kan bepalen.

Wie ben jij?

Je zit in je derde jaar van de bacheloropleiding, of de master Kunstgeschiedenis, Algemene Cultuurwetenschappen of Design Cultures. Je hebt affiniteit met het onderwerp, cultuur en musea. Je hebt een sterke persoonlijkheid, kunt meningen onderbouwen en staat je mannetje als het erop aankomt. Je bent accuraat, communicatief sterk, creatief en je kunt goed schrijven. Uiteraard is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk een vereiste.

Wat bieden wij?

  • Wij bieden je een leerzame en uitdagende stageplek binnen een klein team
  • De duur van de stage is minimaal 3 maanden, maar wij geven de voorkeur aan een langere termijn
  • Het aantal uren per week is in overleg te bepalen
  • Een stagevergoeding

Reageren?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je motivatie met CV naar: Tassenmuseum Hendrikje, t.a.v. Leonie Sterenborg, conservator, leonie.sterenborg@tassenmuseum.nl.

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!