Tassenmuseum Hendrikje in top 10 ‘World’s Best Fashion Museums’

In september 2014 plaatste de gezaghebbende reiswebsite Fodor’s Travel (Fodors.com) het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje in zijn top 10 van beste modemusea van de wereld.

Liset vr 21 dec | 1 minuten

Tassenmuseum Hendrikje deelt deze eer met onder andere het Costume Institute at the Metropolitan Museum (New York), het Museo de la Moda (Chili), het Victoria & Albert Museum (London) en het Museo Salvatore Ferragamo (Florence). Gezelschap om trots op te zijn.

Fodor’s Travel noemt de collectie van Tassenmuseum Hendrikje ‘de belangrijkste verzameling tassen in de wereld’ en roemt zowel de locatie van het museum als de tassen zelf. ‘Gehuisvest in een 17e-eeuws grachtenpand, hebben de tassen in feite bezit genomen van het gebouw.’ Fodor’s Travel, een New Yorkse reiswebsite, staat voor expertise op reisgebied, met selectieve aanbevelingen en reisinformatie van meer dan 700 reisschrijvers uit alle windstreken.

Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van zo’n 6.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een overzicht van 500 jaar geschiedenis van de tas, van de 16e eeuw tot de dag van vandaag. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Het museum trekt jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers.

Liset vr 21 dec | 1 minuten

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"