The New Originals ontwerpt T-shirt Tassenmuseum - Tassenmuseum

The New Originals ontwerpt T-shirt Tassenmuseum

Verschillende musea, waaronder Tassenmuseum Amsterdam, zijn de inspiratie achter de nieuwe limited edition T-shirts van het Amsterdamse merk The New Originals.

vr 30 nov | 1 min lezen

The New Originals (TNO) brengt creatieve jongeren bij elkaar met diverse achtergronden om op die manier ruimte te creëren voor ‘out-of-the-box’ denken. De nieuwe TNO T-shirts zijn in samenwerking met drie jonge kunstenaars gemaakt ter gelegenheid van Museumnacht 2018. Elke kunstenaar heeft zich door de collectie van een bepaald museum laten inspireren. Dewy Elsinga (“BUTTERFINGAZ”) koos voor Tassenmuseum Amsterdam.

TNO T-Shirt ontworpen door Butterfingaz geinspireerd op het Tassenmuseum
Het T-shirt dat door BUTTERFINGAZ is ontworpen, is geïnspireerd op het Tassenmuseum

Het ontwerp van BUTTERFINGAZ is geïnspireerd op tassen uit de collectie van Tassenmuseum Amsterdam. De beroemde collectie van Tassenmuseum Amsterdam inspireert ontwerpers over de hele wereld. Het verleden (materialen, technieken, gewoontes) speelt vaak een belangrijke rol in het ontwerpproces van vandaag de dag.

TNO T-Shirt ontworpen door Butterfingaz geinspireerd op het Tassenmuseum

TNO X BUTTERFINGAZ X Tassenmuseum

The New Originals, veelal afgekort naar TNO, is begonnen als een collectief van negen creatieve jongens uit Amsterdam op het gebied van muziek, kunst en design. Tegenwoordig staat het merk vooral bekend om de kleding die ze maken. De missie van TNO is duidelijk: verschillende achtergronden dichter bij elkaar brengen om een creatieve ruimte te creëren voor out-of-the-box denken.

De 26-jarige kunstenaar Dewy Elsinga, ook wel BUTTERFINGAZ, is geboren en getogen in Amsterdam.
Als artiest kenmerkt BUTTERFINGAZ zich door abstracte composities waarin structuren en patronen centraal staan. Ook in het T-shirt voor The New Originals is dit duidelijk te zien: het design is een collage met allerlei prints en patronen, geïnspireerd op tassen uit de collectie van Tassenmuseum Amsterdam. De prints en patronen zijn divers, maar zorgen samen toch voor een eenheid – hetzelfde geldt voor alle verschillende soorten tassen uit de collectie van Tassenmuseum Amsterdam.

“Ik vind het interessant dat je aan de hand van een alledaags gebruiksvoorwerp als een tas zo veel verschillende verhalen ontdekt over de wereld” - Dewy Elsinga

Limited Edition collectie

Mag het limited edition BUTTERFINGAZ x Tassenmuseum T-shirt niet ontbreken in jouw kledingkast? Wees er dan snel bij! De T-shirts van The New Originals ter gelegenheid van Museumnacht zijn namelijk eenmalig in een kleine oplage gemaakt. Vanaf 25 oktober liggen de shirts in de winkel van The New Originals op de Zeedijk in de schappen en zijn ze online via de webshop van The New Originals te bestellen.

Bestel je tickets online

vr 30 nov | 1 min lezen

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van het museum is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

News & Updates

Blog

Tassenmuseum Amsterdam denkt ‘out of the bag’ met nieuwe koers

Met de komst van Manon Schaap werd aangekondigd dat het museum letterlijk ‘out of the bag’ en ‘out of the…
Blog

Icoon Bags in Bloom: Gucci Bamboo Bag

Wat de Birkin tas is voor Hermès, is de Bamboo Bag voor Gucci: een icoon. Hij is nu te zien…
Blog

Icoon Bags in Bloom: Alexander McQueen

Deze tas met blauwe en zwarte veren is een typische McQueen tas. Je bewondert dit ontwerp van de populaire modeontwerper…
Nieuws

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de…
Blog

Tuintje in je tas

“De handtas heeft zoveel aspecten dat je er niet gauw op uitgekeken raakt. Cultuur en geschiedenis, mode en tijd-geest, beroemdheden…
Blog

3x Bloemrijk Moederdag idee

Verras je moeder met een bloemrijk uitje in Amsterdam. We zetten drie ideeën voor je op een rij.
Nieuws

Tassenmuseum Amsterdam in top 10 ‘World’s Best Fashion Museums’

In september 2014 plaatste de gezaghebbende reiswebsite Fodor’s Travel (Fodors.com) het Amsterdamse Tassenmuseum in zijn top 10 van beste modemusea…
Nieuws

De tas: een symbool van emancipatie

Speciaal vanwege Internationale Vrouwendag op 8 maart legt Tassenmuseum Amsterdam uit hoe tassen symbool staan voor de voortschrijdende emancipatie van…
Nieuws

Museumwinkel Tassenmuseum Amsterdam verkozen tot beste museumwinkel

Op 7 oktober 2014 heeft Het Parool de museumwinkel van Tassenmuseum Amsterdam verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam.
Nieuws

Hester van Eeghen viert 30-jarig jubileum

De internationaal vermaarde topontwerpster Hester van Eeghen, verantwoordelijk voor tientallen iconische tassen, viert haar 30-jarig jubileum.
Blog

Made in Italy en het belang van familie in de Italiaanse mode

Al eeuwenlang staat Italiaans design voor een combinatie van traditie en vakmanschap met een luxueuze en vaak sensuele uitstraling.
Nieuws

Naturalis schenkt unieke T.rex tas

De T.rex tas is ontworpen naar aanleiding van de Tyrannosaurus rex die Naturalis in 2016 naar Nederland haalde.