The New Originals ontwerpt T-shirt Tassenmuseum

Verschillende musea, waaronder Tassenmuseum Hendrikje, zijn de inspiratie achter de nieuwe limited edition T-shirts van het Amsterdamse merk The New Originals.

vr 30 nov | 1 min lezen

The New Originals (TNO) brengt creatieve jongeren bij elkaar met diverse achtergronden om op die manier ruimte te creëren voor ‘out-of-the-box’ denken. De nieuwe TNO T-shirts zijn in samenwerking met drie jonge kunstenaars gemaakt ter gelegenheid van Museumnacht 2018. Elke kunstenaar heeft zich door de collectie van een bepaald museum laten inspireren. Dewy Elsinga (“BUTTERFINGAZ”) koos voor het Tassenmuseum.

TNO T-Shirt ontworpen door Butterfingaz geinspireerd op het Tassenmuseum
Het T-shirt dat door BUTTERFINGAZ is ontworpen, is geïnspireerd op het Tassenmuseum

Het ontwerp van BUTTERFINGAZ is geïnspireerd op tassen uit de collectie van Tassenmuseum Hendrikje. De beroemde collectie van het Tassenmuseum inspireert ontwerpers over de hele wereld. Het verleden (materialen, technieken, gewoontes) speelt vaak een belangrijke rol in het ontwerpproces van vandaag de dag.

TNO T-Shirt ontworpen door Butterfingaz geinspireerd op het Tassenmuseum

TNO X BUTTERFINGAZ X Tassenmuseum Hendrikje

The New Originals, veelal afgekort naar TNO, is begonnen als een collectief van negen creatieve jongens uit Amsterdam op het gebied van muziek, kunst en design. Tegenwoordig staat het merk vooral bekend om de kleding die ze maken. De missie van TNO is duidelijk: verschillende achtergronden dichter bij elkaar brengen om een creatieve ruimte te creëren voor out-of-the-box denken.

De 26-jarige kunstenaar Dewy Elsinga, ook wel BUTTERFINGAZ, is geboren en getogen in Amsterdam.
Als artiest kenmerkt BUTTERFINGAZ zich door abstracte composities waarin structuren en patronen centraal staan. Ook in het T-shirt voor The New Originals is dit duidelijk te zien: het design is een collage met allerlei prints en patronen, geïnspireerd op tassen uit de collectie van Tassenmuseum Hendrikje. De prints en patronen zijn divers, maar zorgen samen toch voor een eenheid – hetzelfde geldt voor alle verschillende soorten tassen uit de collectie van het Tassenmuseum.

“Ik vind het interessant dat je aan de hand van een alledaags gebruiksvoorwerp als een tas zo veel verschillende verhalen ontdekt over de wereld” - Dewy Elsinga

Limited Edition collectie

Mag het limited edition BUTTERFINGAZ x Tassenmuseum T-shirt niet ontbreken in jouw kledingkast? Wees er dan snel bij! De T-shirts van The New Originals ter gelegenheid van Museumnacht zijn namelijk eenmalig in een kleine oplage gemaakt. Vanaf 25 oktober liggen de shirts in de winkel van The New Originals op de Zeedijk in de schappen en zijn ze online via de webshop van The New Originals te bestellen.

vr 30 nov | 1 min lezen

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

News & Updates

Nieuws

De tas: een symbool van emancipatie

Speciaal vanwege Internationale Vrouwendag op 8 maart legt Tassenmuseum Hendrikje uit hoe tassen symbool staan voor de voortschrijdende emancipatie van…
Nieuws

Tijdelijk te zien: speciale vitrine Karl Lagerfeld

Met trots toont Tassenmuseum Hendrikje tijdelijk een aantal ontwerpen van Karl Lagerfeld, van vroege stukken uit zijn tijd bij Chanel…
Nieuws

Museumwinkel Tassenmuseum Hendrikje verkozen tot beste museumwinkel van Amsterdam

Op 7 oktober 2014 heeft Het Parool de museumwinkel van Tassenmuseum Hendrikje verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam.
Nieuws

Tassenmuseum Hendrikje in top 10 ‘World’s Best Fashion Museums’

In september 2014 plaatste de gezaghebbende reiswebsite Fodor’s Travel (Fodors.com) het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje in zijn top 10 van beste…
Nieuws

Hester van Eeghen viert 30-jarig jubileum

De internationaal vermaarde topontwerpster Hester van Eeghen, verantwoordelijk voor tientallen iconische tassen, viert haar 30-jarig jubileum.
Blog

Made in Italy en het belang van familie in de Italiaanse mode

Al eeuwenlang staat Italiaans design voor een combinatie van traditie en vakmanschap met een luxueuze en vaak sensuele uitstraling.
Nieuws

Naturalis schenkt unieke T.rex tas

De T.rex tas is ontworpen naar aanleiding van de Tyrannosaurus rex die Naturalis in 2016 naar Nederland haalde.
Nieuws

Kunstenaar Frank E Hollywood in Tassenmuseum Hendrikje

Op 25 oktober 2018 presenteert Amsterdamse kunstenaar Frank E Hollywood eenmalig een serie nieuwe kunstwerken ‘NO BAG, NO STORY!’ in…
Nieuws

The New Originals ontwerpt T-shirt Tassenmuseum

Verschillende musea, waaronder Tassenmuseum Hendrikje, zijn de inspiratie achter de nieuwe limited edition T-shirts van het Amsterdamse merk The New…