Merken

In tegenstelling tot vorige eeuwen waarin de tassenmode veel langzamer verliep en jaren mee kon, is de tas nu verworden tot een belangrijk en hip modeaccessoire dat elk seizoen wisselt en waarin de mode- en tassen merken als Chanel, Hermès, Gucci, Louis Vuitton, Bottega Veneta, Mulberry, Prada en Michael Kors de leidende positie innemen. Sinds de 90’er jaren van de 20e eeuw zijn tassen, schoenen, parfums en zonnebrillen voor de modemerken de belangrijkste inkomstenbron en de belangrijkste middelen om hun merknaam te versterken. Sommige tassen zijn klassiekers die al decennia meegaan, maar die door een eigentijdse uitvoering nog heel populair zijn. Een selectie tassen van bijzondere modemerken:

 • Clutch “Le 69”, aluminium en leer, Paco Rabanne, Frankrijk, 2014

  Paco Rabanne’s metalen schoudertas Le 69 uit 1969 is geïnspireerd op de maliëntassen van de jaren ’20.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Handtas “Fudge the Fashionistas”, lakleer, Moschino, Italië, 1996

  De Fudge the Fashionistas van Moschino is een parodie op de luxe handtas.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Handtas “New Tara Swirl”, leer, Paul Smith, Groot-Brittannië, 2008

  Paul Smith (1946) is een Engelse modeontwerper met een grote staat van dienst in de internationale mode, die bekend staat om zijn typisch Britse stijl met een knipoog naar excentriciteit. Paul Smith richtte zijn modehuis op in 1976.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Handtas “Pyramid Frame” met bijpassende schoenen, leer, Prada, Italië, 2012

  De Pyramid Frame tas en de Flame schoenen behoren tot de lente/zomer 2012-collectie van Prada en komen rechtstreeks van de catwalk.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Handtas, lakleer met goudkleurige ring als handgreep, Dior, Frankrijk

  Christian Dior (1905 – 1957) was een beroemde en invloedrijke Frans modeontwerper. Het modehuis Dior staat nog steeds voor elegantie, stijl en vrouwelijkheid.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Leren handtas, “Kelly”, Hermès, Frankrijk, 1990-2000

  Deze tas bestaat sinds de jaren ’30 en werd bekend door actrice en prinses Grace Kelly, die de tas droeg na haar verloving met de prins van Monaco in 1956. Nog steeds is deze tas een van de grote iconen onder de tassen.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Leren schoudertas, “2.55”, Chanel, Frankrijk, 1970-1980

  Coco Chanel ontwierp deze tas in februari 1955 en noemde de tas naar de maand en het jaartal van haar ontwerp. De 2.55 is nog altijd een van de grote iconen onder de tassen. Hij is te koop in diverse kleuren en uitvoeringen.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Schoudertas van lakleer, Alexander McQueen, Groot-Brittannië, 2008

  Alexander McQueen, wiens couture is verweven met straatmode, staat bekend om het vakmanschap in zijn ontwerpen. De ontwerpen kenmerken zich door tegenstellingen: vrouwelijk en mannelijk, zachtheid en kracht, traditie en vernieuwing.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Shopper van Franse kant, Valentino, Italië, 2011

  Gezien de kwetsbaarheid van het materiaal komen kanten tassen niet veel voor. In de eerste decennia van de 20e eeuw werd kant regelmatig toegepast in tasjes voor speciale gelegenheden zoals trouw- en avondtassen.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Tas “Kabuto”, satijn met metalen decoratie, Stella McCartney, Groot-Brittannië, 2004

  Stella McCartney studeerde in 1995 af aan de modeacademie Central Saint Martins College in Londen. In 1997 werd ze creatief directeur van Chloë in Parijs. Ze lanceerde in 2001 in samenwerking met de Gucci Group haar eigen label.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Tas “Mini Linda” limited edition, canvas en fluweel met leer, Louis Vuitton, Frankrijk, 2006

  De Louis Vuitton limited edition Mini Linda behoord tot de Monogram Charms Collectie en werd ontworpen door ontwerper Marc Jacobs voor de voorjaar-/zomer collectie 2006. De collectie was geïnspireerd door de 60’er jaren van de 20ste eeuw.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Vintage pop art “Mademoiselle Clutch” wristlet Mint, lakleer, Chanel, Frankrijk, 2001

  Vanaf 1983 is de bekende Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld artistiek directeur voor Chanel mode, en designer voor Chanel Haute Couture, Ready-To-Wear en de accessoire collecties.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS

Bestel Tickets
1.601 beoordelingen
'Excellent!'