Hedendaagse Ontwerpers

De hedendaagse ontwerpers worden tegenwoordig sterk beïnvloed door de bekende modemerken zoals Chanel, Prada en Hermes en het modebeeld. De tas is tegenwoordig niet alleen meer het attribuut dat de kleding completeert. Maar is een hip modeverschijnsel dat ieder seizoen verandert, en dat mede de status en het succes van de vrouw bepaalt. De hedendaagse ontwerpers hebben verschillende maar ieder hun eigen uitgangspunten: functionaliteit, vorm, materiaal, mode en emotie. Tassenmuseum Hendrikje promoot deze hedendaagse ontwerpers door exposities en verkoop in de museumwinkel.

Lees hier meer over hedendaagse ontwerpers in Tassenmuseum Hendrikje en bekijk hieronder een selectie tassen van deze hedendaagse ontwerpers.

 • Avondtas, Cora Jacobs, Filipijnen

  De tassen van Cora Jacobs staan bekend om het gebruik van verschillende natuurlijke materialen uit de Filipijnen zoals schelpen, bamboe, jute, leer, raffia en kralen. Door het ontwerpen van de tassen promoot ze Filipijns vakmanschap.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Handtas van leer, Jan Jansen, Nederland, 2007

  Deze handtas is geschonken door de schoenenontwerper Jan Jansen bij de opening van Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht in 2007.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Handtas van oude ansichtkaarten, Georgette Koning, Nederland, 2007

  Georgette Koning ontwierp deze tas ter ere van de opening van Tassenmuseum Hendrikje op de nieuwe locatie in Amsterdam. De oude ansichtkaarten zijn van Amsterdam en in het midden is het wapen van Amsterdam met drie Andreaskruisen te zien.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Leren clutch-schoudertas, Omar Munie, Nederland, 2010. Schenking Omar Munie.

  Omar Munie is een getalenteerde Nederlandse designer van Somalische afkomst. Met zijn label – Omar Munie Clothing Company – maakt hij momenteel vooral tassen voor het hogere marktsegment.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Leren handtas “Monocle”, Hester van Eeghen, Nederland, 2009

  Hester van Eeghen (Amsterdam 1958) is een bekende Nederlandse tassenontwerpster wiens ontwerpen tot Dutch Design behoren.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Schoudertas, Ira Salles, Brazilië, 2009

  Ira Salles is een Braziliaanse ontwerpster die bekend staat om haar gebruik van oude technieken gecombineerd met een moderne twist.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Tas van acaciahout, “Miami Flamingo”, Timmy Woods, VS, 2007

  Swarovski-kristalstenen sieren deze tas van acaciahout. Sinds 1985 is Timmy Woods ontwerper en producent van bijzondere handgemaakte tassen in aparte vormen.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Tas van leer en textiel, By-Lin, Nederland, 2009

  Deze tas in de vorm van een tulp is ontworpen door Linde van de Poel. Zij ontwerpt en produceert handtassen in kleine hoeveelheden voor haar label By-Lin. De tassen van by-Lin zijn fair trade en worden ambachtelijk gemaakt.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Tas van roestvrijstaal met leer, geponste motieven, “La Sera” bag, Wendy Stevens, VS, 2010

  De Amerikaanse ontwerper Wendy Stevens maakt sinds 1983 handgemaakte tassen van roestvrij staal gecombineerd met leer. Ze is gefascineerd door plaatmetaal dat ze in haar tassen op verschillende manieren en in verschillende motieven laat ponsen.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Tas van vilt en leer, “Guardian Angel”, Vlieger & Vandam, Nederland, 2008

  De vilten tas heeft een pistoolafdruk in reliëf. Het ontwerpduo, Carolien Vlieger en Hein van Dam, startte hun label in 2002 met de collectie tassen Guardian Angel.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS
 • Vilten tassen, Werkstück door Kerstin Schürmann, Duitsland, 2010

  Het label Werkstück van de Duitse ontwerpster Kerstin Schürmann toont bijzondere tassen van vilt. Kerstin Schürmann combineert in haar ontwerpen diverse materialen, kleuren en vormen met hoogwaardig vakmanschap.

  MEER INFORMATIE OVER DEZE TAS

Bestel Tickets
1.601 beoordelingen
'Excellent!'