Pride Amsterdam | Tentoonstelling Sistaaz of the Castle | Tassenmuseum

ELKE DAG 10:00 - 17:00
TAGS
PRIDE, FOTOGRAFIE

A Photographic Intervention by Jan Hoek, Duran Lantink & SistaazHood.

Tassenmuseum Amsterdam is in beweging. Van een museum met tassen naar een dynamisch Huis vol sprankelende verhalen. In aanloop naar Pride Amsterdam heeft Tassenmuseum Amsterdam kunstenaar en fotograaf Jan Hoek uitgenodigd om het mode- en fotografieproject Sistaaz of the Castle te tonen. Het samenwerkingsproject van Jan Hoek, modeontwerper Duran Lantink en trans-sekswerk support group SistaazHood.

Op verrassende wijze wordt middels een ‘fotografische interventie’ het verhaal van de zeven Sistaaz verteld. Een groep transsekswerkers uit Kaapstad die bijna allemaal onder een brug wonen naast Kasteel de Goede Hoop, maar desondanks altijd gekleed gaan in de meest uitbundige zelfgemaakte outfits. Voor Jan Hoek en Duran Lantink zijn de Sistaaz dè nieuwe modemuzes.

Collins Sistaaz of the Castle Jan Hoek Duran Lantink

Het dagelijks leven van de uitgesproken en uitbundige Sistaaz werd in beeld gebracht en in samenwerking met Duran Lantink en Jan Hoek, hebben ze de creaties van hun dromen én hun droomwereld vereeuwigd. Zo droomt Gabby op een dag haar eigen Victoriaanse huis van plezier te runnen; wil de zestigjarige Joan Collins niets liever dan trouwen en barst de uit Burundi gevluchte Flavirina van de modellenambities.

De Sistaaz of the Castle zijn voor, tijdens en na Pride Amsterdam te bewonderen in Tassenmuseum Amsterdam. Gedurende deze expositie zal ook het boek Sistaaz of the Castle – tot stand gekomen middels het crowdfunding platform VoorDeKunst – gepresenteerd worden.

Op zaterdag 3 augustus 2019, tijdens Canal Parade, staat de deur van Tassenmuseum Amsterdam wijd open en is het museum voor eenieder gratis toegankelijk.

Van 12 juli tot en met 27 oktober 2019 is het project Sistaaz of the Castle te bewonderen in Centraal Museum Utrecht als onderdeel van de tentoonstelling Duran Lantink: Old Stock.

Bestel je tickets

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"