Open tijdens herinrichting - Tassenmuseum

Open tijdens herinrichting

De hele maand november
DETAILS
TOEKOMST
OPEN
ELKE DAG 10:00 - 17:00
TAGS
VERBOUWING HUIS

Tassenmuseum Amsterdam bouwt aan haar toekomst. In november wordt de tweede verdieping heringericht.

Na jaren van verzamelen en het tonen van de geschiedenis en de schoonheid van de tas is Tassenmuseum Amsterdam nu in transitie; van een museum met tassen naar een sprankelend Huis vol verhalen over de tas, maar ook over mode, vormgeving, metier en maatschappij.

De tas dient als vertrekpunt voor nieuwe verhalen. De tas wordt niet langer beschouwd als object, maar als subject waardoor nieuwe perspectieven en verhalen over haar cultuur ─ ontwikkeling en beleving ─ worden uiteengezet door middel van bijzondere en verrassende presentaties. De collectie biedt hiervoor handvaten en biedt de mogelijkheid om out of the bag te denken. Tassenmuseum Amsterdam biedt ruimte aan talent en experiment en aan oorspronkelijke, verrassende, multidisciplinaire samenwerkingen en partnerships.

Talent Invasion, Skin Tote by Satomi Minoshima

Om deze verlangens te verwezenlijken is in november 2019 gestart met de verbouwing van de tweede verdieping van het 17e-eeuwse grachtenhuis. Na de verbouwing is er ruimte voor verrassende exposities, verdieping en het delen van kennis aan de hand van een randprogramma met events, lezingen en workshops.

Daar de ramen en deuren letterlijk en figuurlijk worden geopend krijgt Tassenmuseum Amsterdam meer verbinding met Stad Amsterdam, haar bewoners en bezoekers. Tijdens de verbouwing blijft het museum daarom verder ook gewoon open. Naast de vaste presentatie 16e / 19e eeuw, is de presentatie 20ste / 21ste eeuw te bewonderen op een andere plek in het Huis, in een andere vorm. Vanuit het archief wordt een selectie van meer dan 100 tassen getoond die ieder een bijzonder karakter hebben en gezamenlijk een inspirerende familie vormen.

Vanaf 30 oktober tot en met 1 december biedt Tassenmuseum Amsterdam daarnaast in samenwerking met Current Obsession – een sieradenmagazine en platform dat gewaardeerd wordt om haar experimentele aanpak en onconventionele stijl – ruimte aan kunstenaar Simon Marsiglia die in zijn werk sculptuur, sieraden en mode combineert. De expositie Everything but the bag vindt plaats tijdens het tweejaarlijks sieradenfestival Obsessed! dat in november in diverse steden in Nederland plaatsvindt.

Vanaf 12 december 2019 is een magische selectie koffers van onder meer Louis Vuitton en Goyard te bewonderen tijdens de nieuwe expositie Trunk Show in Tassenmuseum Amsterdam.

Bestel je tickets

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"