OBSESSED! Jewellery Festival | Tassenmuseum Amsterdam

OBSESSED! Jewellery Festival

30 oktober t/m 1 december
Bestel je tickets
DETAILS
EXPO BEGANE GROND
OPEN
ELKE DAG 10:00 - 17:00
TAGS
SCIENCEFICTION

Ter gelegenheid van OBSESSED! Jewellery Festival, heeft Current Obsession jong talent Simon Marsiglia uitgenodigd om zijn nieuwste werk te tonen in Tassenmuseum Amsterdam.

Current Obsession is een Nederlands sieradenmagazine en -platform. Gewaardeerd vanwege haar experimentele aanpak en onconventionele stijl toont Current Obsession nieuwe manieren om sieraden te presenteren en te ervaren.

De tentoonstelling Everything but the bag is onderdeel van sieraden festival OBSESSED! De gehele maand november worden op verschillende locaties in Nederland events, exposities, lezingen en workshops georganiseerd. Allemaal gelinkt aan hedendaagse sieraden.

Tassenmuseum Amsterdam denkt out of the bag, biedt ruimte voor experiment en staat altijd open voor aanstormend talent en verrassende, multidisciplinaire samenwerkingen. Van 30 oktober tot en met 1 december 2019 verwelkomt Tassenmuseum Amsterdam
Current Obsession en Simon Marsiglia met de expositie:

Everything but the bag

OBSESSED-Jewellery-Festival-Current-Obsession-Simon-Marsiglia-01

Simon Marsiglia is een multidisciplinaire kunstenaar. In zijn werk combineert hij sieraden, sculptuur en mode. Zijn ontwerpen worden beïnvloed door verschillende subculturen, waarbij een breed scala aan objecten wordt gemengd in een grote smeltkroes. Marsiglia beoogt dat deze objecten bij fictieve personages horen en fungeren als argumenten voor het bestaan van dergelijke karakters. In deze tentoonstelling vind je een reeks van objecten en accessoires: alles van een op sciencefiction geïnspireerd wezen tot een draagbare fontein. De werken moedigen de bezoeker aan te speculeren over wie/wat deze objecten zou kunnen belichamen en welke buitenaardse buidel of tas met deze objecten zou kunnen worden gecombineerd om een karakter tot leven te brengen.

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"