Tentoonstelling Made In Italy | Tassenmuseum Amsterdam

Made in Italy

Te zien t/m 17 februari 2019
Bestel je tickets
DETAILS
2DE VERDIEPING
OPEN
ELKE DAG 10:00 - 17:00
TAGS
PRADA, GUCCI, DOLCE & GABANNA

Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans?

Vanaf 20 mei tot en met 17 februari 2019 bekijk je in Tassenmuseum Amsterdam de nieuwe tentoonstelling ‘Made in Italy’. Aan de hand van mode en accessoires van Italiaanse topontwerpers als Prada, Gucci en Dolce & Gabbana ontdek je wat de Italiaanse stijl nu zo kenmerkend maakt. De stukken die te zien zijn, zijn veelal gedragen door beroemdheden als Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga.

Wat maakt het ene paar schoenen of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans?

De Italiaanse stijl kenmerkt zich van oudsher door de combinatie van traditie en ambacht met een luxe en sensuele uitstraling. De hoge kwaliteit van stoffen met bijzondere patronen, zoals de uitgesproken patronen van Emilio Pucci, draagt daaraan bij. Om Milaan en Italiaans design op de kaart te zetten werd in de jaren ’70 de term Made in Italy geïntroduceerd. De term dient voor Italiaanse makers als een gezamenlijke pay-off en keurmerk. Je ziet de term dan ook terug in allerlei reclame-uitingen en op labels van design, mode en zelfs kookboeken.

Avondtas met borduursels van Rubelli

Klassiek, opvallende prints en glamour

De tentoonstelling ‘Made in Italy’ is van 20 mei t/m 17 februari 2019 te zien in Tassenmuseum Amsterdam en toont mode en accessoires van Italiaanse topontwerpers als o.a. Prada, Gucci en Dolce & Gabbana.

Voor deze tentoonstelling werkt Tassenmuseum Amsterdam samen met de Italiaanse verzamelaar Giorgio Forni en het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam. De wereldberoemde verzameling van Forni bestaat uit honderden kledingstukken en accessoires van ontwerpers zoals Emilio Pucci, Salvatore Ferragamo, Giorgio Armani en Gianni Versace, veelal gedragen door beroemdheden.
Bestel je tickets

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van het museum is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

Ontdek tassen in deze collectie