It's a Woman's World | Olga Vocal concert | Tassenmuseum Amsterdam

It's a Woman's World

Stijlkamerconcert + speciale rondleiding
ARTIEST
Olga Vocal Ensemble
TAGS
Feminisme
CONCERT
It's a Woman's World!

Om aandacht te vragen voor gendergelijkheid organiseert het Tassenmuseum een unieke belevenis.

Samen met het feministische mannenkoor Olga organiseert Tassenmuseum Amsterdam twee bijzondere concerten tijdens HeForShe Arts Week 2019. In de prachtige Stijlkamers van het museum geniet je met een hapje en drankje van Olga’s a capella optreden: It’s a Woman’s World! Aansluitend is er een speciale rondleiding door het museum waarin je allerlei bijzondere verhalen te horen krijgt over power vrouwen zoals Margaret Thatcher.

Olga Vocal Ensemble
Olga Vocal Ensemble

Tijden en tickets

De concerten vinden plaats op zondagmiddag 10 maart 2019. Tickets zijn € 13,- p.p.

Een ticket is inclusief / je krijgt:

  • Entree Tassenmuseum Amsterdam
  • Een hapje en een drankje
  • Toegang tot concert It’s a Woman’s World!
  • Speciale rondleiding

Let op, voor de concerten en speciale rondleidingen zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Hildegard von Bingen meets Beyoncé

Olga is een jong, enthousiast koor die oude tradities op een nieuwe manier benadert. Ze combineert enthousiasme, humor en drama met echte vocale helderheid om zowel jong als oud te verleiden. Olga staat bekend om haar unieke programma’s waarin klassieke muziek samenkomt met een populair repertoire.

Geniet met een hapje en drankje van een uniek, a capella optreden in een van de prachtige Stijlkamers van Tassenmuseum Amsterdam. Met het programma ‘It’s a Woman’s World!’ verkent Olga allerlei soorten muziek met feministische thema’s en viert iconische vrouwelijke artiesten gedurende de laatste duizend jaar. Je zult gekke muzikale combinaties horen; artiesten zoals Hildegard von Bingen uit de 12e eeuw en Beyoncé bijvoorbeeld. Twee geweldige vrouwen gescheiden door honderden jaren, maar verenigd door muziek.

Olga zelf heeft alleen mannelijke zangers. Mensen vragen zich dan ook af: “Waarom feminisme?” Het antwoord van de mannen van Olga is eenvoudig:

“We doen dit project omdat mensen vaak niet van mannen verwachten dat ze om dit thema geven, en wij willen die verwachting terugdraaien.”

Over HeForShe Arts Week

HeForShe is de wereldwijde campagne van UN Women om mannen te betrekken bij de strijd voor gendergelijkheid. Inmiddels hebben 1,4 miljoen mensen zich aangesloten bij de HeForShe-beweging en voert UN Women in meer dan negentig landen projecten uit om met mannen en jongens in gesprek te gaan over een gendergelijke wereld. Na een denderende start in New York in 2016 veroverde de HeForShe Arts Week in 2017 en 2018 steden zoals Londen, Parijs, Bangkok, Reykjavik, Madrid, Stockholm, Panama City, Santiago de Chile, Sao Paulo en Mexico City en Amsterdam.

Van 8 maart, Internationale Vrouwendag, tot en met 15 maart wordt kunst, in de breedste zin van het woord, wereldwijd ingezet om aandacht te vragen voor gendergelijkheid en de wereldwijde campagne om mannen te betrekken bij de strijd voor gendergelijkheid (‘he for she’). Voor de tweede keer staat óók Amsterdam weer bol van verschillende culturele activiteiten. Ontdek het volledige programma.

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van het museum is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

Ontdek tassen uit onze collectie