Tentoonstelling | It's a Family Affair | Tassenmuseum Amsterdam

It's a Family Affair

tentoonstelling te zien t/m april 2020
Bestel je tickets
DETAILS
2DE VERDIEPING
OPEN
ELKE DAG 10:00 - 17:00
TAGS
IKEA x OFF-WHITE

Een vrije compositie van zinnenprikkelende tassen, 20ste-21ste eeuw, waarbij de chronologische volgorde is losgelaten en het stilistische karakter van de tas en haar zielsverwanten voorop staat.

Meer dan 130 buitengewone objecten worden als een meervoudige familie gepresenteerd. Hierbinnen vertelt iedere tas haar unieke verhaal en heeft elk object haar eigen karakter.

Alle objecten in deze presentatie zijn aan elkaar gewaagd, ze reflecteren op elkaar en raken met elkaar verweven. Het een vloeit in het ander over: van sprankelende avondtassen naar rijke decoratieve invloeden van verre culturen naar tassen geïnspireerd op – en met gebruik van – de natuur en het dierenrijk.

Een handtas waarin de kop van een luipaard is verwerkt, vertelt dat het gebruik van de huiden van bedreigde diersoorten ooit werd gezien als het toppunt van luxe, terwijl dit vandaag de dag absoluut not done is en stof tot nadenken biedt.

IKEA x OFF-WHITE

Elegante kenmerkende stijliconen van Chanel, Hermès en Gucci naast tassen die door Grace Kelly, Margaret Thatcher en Hillary Clinton strategisch werden ingezet. Uitgesproken verhalende en geometrische vormen lonken naar popcultuur met ongewone vormen, zoals een rode telefoon maar ook de groene tas van Gilberthe Akkerman (NL) die zich liet inspireren door de papieren zak.

Met de recente aanwinsten, Skin Tote van Satomi Minoshima (JP), de It bag Hortensia van Elza Wandler (NL) en IKEA x OFF-WHITE, de uitvoering van Ikea’s bekende blauwe Frakta-tas door Virgil Abloh (VS), eindigt It’s a Family Affair bij de jongste loten aan de stamboom van Tassenmuseum Amsterdam.

Icing on the cake

Het center piece is een familie van lucite tassen. Beauties zoals deze werden in de jaren ‘50 gedragen door onder andere Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor. Plastic mag dan associaties oproepen met goedkope artikelen, de onverminderde schoonheid van deze transparante tassen getuigt van een daadwerkelijk duurzaam karakter.

It’s a Family Affair: een grote diversiteit aan conversation pieces waaronder classics van grote modehuizen en eigenzinnige pièces uniques van autonome designers maakt deze tentoonstelling tot een inspirerende en dynamische gewaarwording van de bijzondere collectie van Tassenmuseum Amsterdam.

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

Ontdek tassen uit onze collectie