Everything but the bag | Tassenmuseum Amsterdam

ELKE DAG 10:00 - 17:00
TAGS
Jewellery / Simon Marsiglia

Ter gelegenheid van OBSESSED! Jewellery Festival, heeft Current Obsession jong talent Simon Marsiglia uitgenodigd om zijn nieuwste werk te tonen in Tassenmuseum Amsterdam.

Marsiglia (Zweden, 1993) is een cross-disciplinaire kunstenaar die geen grens stelt tussen de disciplines sieraad, beeldhouwkunst en mode. Zijn werken zijn beïnvloed door verschillende subculturen, waarbij hij een grote verscheidenheid aan objecten mengt tot één grote smeltkroes. Marsiglia wil dat deze objecten tot fictieve personages behoren en als argument dienen voor het bestaan van dergelijke personages. In deze tentoonstelling vind je een scala aan objecten en accessoires: van een wezen geïnspireerd door science fiction tot een draagbare fontein. De werken moedigen de bezoeker aan om te speculeren over wie/wat deze objecten eventueel kunnen belichamen en welke buitenaardse tas daarmee gecombineerd kan worden om een personage tot leven te brengen.

OBSESSED-Jewellery-Festival-Current-Obsession-Simon-Marsiglia-01

Ook toont Marsiglia een samenwerking met collega-kunstenaar Béa Vancaillie, genaamd Masks of Evolutionary Nostalgia. “Maskers bieden een manier om een persoonlijk verhaal te creëren en onszelf te verbinden met een grotere verhaallijn. In deze speculatieve toekomst zullen veel materialen en technologieën van vandaag verouderd zijn of niet meer bestaan. Daarom zijn de materialen die worden gebruikt bij het maken van de maskers een punt van nostalgische reflectie … ”

Deze expositie is onderdeel van OBSESSED! Jewellery Festival dat plaatsvindt in november en is geïnitieerd door Current Obsession; een sieraden magazine en platform dat nieuwe manieren toont om sieraden te presenteren en te ervaren.

Simon Marsiglia was eerder te zien in het Museum of Arts and Design, New York. Hij studeert momenteel aan de Gerrit Rietveld Academie. Een gedetailleerd portret over Simon Marsiglia is te vinden in het OBSESSED! paper.

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"