Duurzame tassen

ELKE DAG 10:00 - 17:00
TAGS
DUURZAME MODE, CIRCULARITEIT

De mode-industrie, waaronder de tassenindustrie, is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Om te laten zien dat het ook anders kan, bekijk je in het Tassenmuseum diverse circulaire
tassen van Nederlandse en internationale ontwerpers.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de consument, ook op het gebied van mode. We willen weten waar onze kleding vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzame en circulaire mode, bekijk je in het Tassenmuseum diverse circulaire tassen van Nederlandse en internationale ontwerpers. De duurzame tassen zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals oude ansichtkaarten, upcycled vegan leer en telefoondraad.

Het circulaire model gaat er vanuit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later.

De mode-industrie, waaronder de tassen-industrie, is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. De overproductie en afvalberg, het gebruik van chemische middelen, roofbouw op grondstoffen en water, zijn enorm belastend voor natuur en milieu.

Tasje gemaakt van snoeppapiertjes

Wat is circulariteit?

Binnen duurzaamheid is circulariteit een actueel thema, ook tijdens Dutch Sustainable Fashion Week 2018 stond circulariteit centraal. De circulaire economie staat tegenover de huidige economie waarbij we steeds nieuwe producten maken, aanschaffen, gebruiken en weggooien. Dit heeft een enorme impact op de aarde. Het circulaire model gaat er juist vanuit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later: na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw worden gebruikt.

Groen is het nieuwe zwart

Maar er is een ommekeer gaande. Steeds meer ontwerpers laten zien hoe ze hun producten duurzamer kunnen maken. Door de toepassing van gebruikte materialen laten zij zien dat materialen niet een eenmalige waarde hebben maar circulair kunnen zijn.

Bijzondere materialen

Speciaal voor het Tassenmuseum heeft Mutsaers een unieke dokterstas ontworpen. Het merk Mutsaers staat bekend om hun handgemaakte leren tassen. De tas die nu te zien is, is van een ander bijzonder materiaal gemaakt; in plaats van leer, is gewerkt met gerecyclede brandweerslangen.

Om duurzaamheid in de mode-industrie onder de aandacht te brengen, bekijk je in het Tassenmuseum diverse circulaire tassen van Nederlandse en internationale ontwerpers.

Bestel je tickets.

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van het museum is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

Ontdek tassen in deze collectie