Tentoonstelling Bags in Bloom | Tassenmuseum Amsterdam

Bags in Bloom

19 april t/m 1 september 2019
Bestel je tickets
DETAILS
START EXPO BEGANE GROND
OPEN
ELKE DAG 10:00 - 17:00
TAGS
NATUUR, BLOEMEN

Met de expositie Bags in Bloom haalt het Tassenmuseum de natuur letterlijk en figuurlijk naar binnen.

Tassenmuseum Amsterdam is bezig met een spring cleaning. Ramen en deuren staan wijd open en er waait een frisse wind door het Huis. Een nieuw seizoen, een nieuw begin, het perfecte moment voor onderzoek naar wie wij van ‘nature’ zijn.

Met de expositie Bags in Bloom haalt Tassenmuseum Amsterdam de natuur letterlijk en figuurlijk naar binnen. Van veldbloem tot gecultiveerde bloem, van vergezicht tot landschap. Van exotische bladsoort tot klassiek bloemstilleven. Van delicaat geborduurde dijzakken tot overladen petit point tassen. Van gros point techniek tot abstracte botanische patronen. Van de ‘Cherry Blossom’ bowling bag van Louis Vuitton x Takashi Murakami tot een feeëriek geïllustreerde Prada x James Jean tas.

Tentoonstelling Bags in bloom tassenmuseum amsterdam
Foto: Louise te Poele

Bags in Bloom is een schets, een bloemrijke opzet, waarin het verleden van dit huis – een grachtenpand uit de zeventiende eeuw, de hoogtijdagen van de bloemstillevens – wordt gecombineerd met een beeldende selectie van ruim 100 tassen. Alle tassen komen, met levensechte kleuren en verbluffende detaillering, uit de collectie van Tassenmuseum Amsterdam.

De opzet van deze tijdelijke expositie is niet chronologisch, niet het jaartal maar de natuur is leidend. Ook de permanente opstelling is in beweging en tijdelijk herschikt.

 

De expositie laat zien dat de natuur een eeuwige inspiratiebron is, óók voor de makers en dragers van de tas.

Gedurende Bags in Bloom zijn wisselende, natuurlijke installaties te zien van Nature Artist Frank Bruggeman.

Karin Looijesteijn, Meester in Bloemen, creëert middels haar originele, eigenwijze bloemsierkunst de natuurbeleving in de Stijlkamers van het Huis.

De expositie Bags in Bloom is van 19 april tot en met 1 september 2019 te zien in Tassenmuseum Amsterdam.

Bestel je tickets

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van het museum is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

Ontdek tassen in deze collectie