Tassenwinkel

De Museumwinkel van Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam is niet zomaar een museumwinkel.

Het is een exclusieve tassenwinkel waar je unieke, stijlvolle en spraakmakende tassen vindt, speciaal geselecteerd om het hart van de tassenliefhebber sneller te laten kloppen. Het assortiment bestaat uit een uitgebreide selectie van exclusieve Nederlandse en internationale merken naast bijzondere accessoires en cadeau-artikelen.

Het Parool (2014) riep de winkel uit tot beste museumwinkel van Amsterdam: ‘De allerbeste winkel om te shoppen na een museumbezoek is in het Tassenmuseum. Je hebt net honderden mooie tassen gezien, en dan wil je er zelf ook een. Het nodigt uit tot kopen, heeft een origineel aanbod dat perfect bij de collectie past en de verkoopsters zijn bijzonder vriendelijk’, luidt het juryrapport.

Display met tassen in de museumwinkel
Tassen & accessoires on display in de museumwinkel.

Van clutch tot satchel, van laptoptas tot portefeuille, van klassieke chique tot gewaagde avant-garde en van bekende ontwerpers tot aanstormende talenten – in de tassenwinkel vind je geheid de tas die precies past bij jouw persoonlijke stijl. Uiteraard vind je in onze Museumwinkel uitsluitend de beste kwaliteit van bijzondere merken en ontwerpers, gekozen door kenners.

Dutch Design

Tassenmuseum Hendrikje promoot graag tassenontwerpers door hun de mogelijkheid te bieden hun ontwerpen te exposeren en hun werk te verkopen in de winkel van het museum. Nederlandse ontwerpers onderscheiden zich vaak van hun buitenlandse collega’s door een heel eigen “Dutch” stijl, die de benaming Dutch Design heeft gekregen. Het is een heel eigen stijl omdat het vaak aan een of meer van de onderstaande kenmerken voldoet:

  • minimalistisch
  • experimenteel
  • innovatief
  • onconventioneel
  • humoristisch.

 

Kassa museumwinkel Tassenmuseum Hendrikje
De allerbeste winkel om te shoppen na een museumbezoek is in het Tassenmuseum

De ontwerpster Hester van Eeghen en het ontwerpduo Vlieger en Vandam zijn de bekendste tassenontwerpers van Dutch Design. Andere Nederlandse ontwerpers waarvan je tassen en accessoires kan kopen in de Museumwinkel van Tassenmuseum Hendrikje zijn By-lin van Linde van der Poel, Wim Mutsaers, Marck & MO, JANSSEN designed in Holland, Keecie en Marjon Leek.

Wat mensen zeggen

De winkel bij het museum is ook erg leuk, hele mooie tassen te koop!
"Must do"
Grote winkel met een collectie voor kleine en grote beurs
"Voor ieder wat wils"
De museumwinkel is erg fijn en maakt je zeer hebberig
"Mooi assortiment"