Unieke tassenwinkel

Nadat je zoveel spraakmakende tassen hebt gezien, wil je er vast en zeker een mee naar huis.

De winkel van Tassenmuseum Hendrikje is zo veel meer dan een museumshop. Je vindt er de meest unieke, elegante en spraakmakende tassen, portemonnees en accessoires, zodat je een stukje van het museum mee naar huis kunt nemen.

In onze tassenwinkel ontdek je een zorgvuldig samengestelde collectie van het beste Nederlandse en internationale design. Van ansichtkaarten tot portemonnees, van boeken tot tassen, je bezoek aan het museum is niet compleet zonder een stop in onze winkel.

Een tas voor iedere gelegenheid

Van elegante clutches, praktische laptoptassen en stevige handtassen voor dagelijks gebruik tot klassieke avondtassen; er is een tas voor elke gelegenheid. Van klassieke merken tot jonge, opkomende ontwerpers, alle tassen en accessoires selecteren we zorgvuldig en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die wij er aan stellen.

Ontdek een unieke collectie tassen en accessoires van Nederlandse en internationale ontwerpers

Lokale en internationale sterren

In onze tassenwinkel in Amsterdam vind je een unieke, wisselende selectie tassen en accessoires van internationale ontwerpers als Gianni Chiarinni en Rocco Barocco, naast bijzondere designs van Nederlandse ontwerpers als Hester van Eeghen en Marck & Mo.

Dutch Design

Veel van de tassen van Nederlandse ontwerpers zijn een toonbeeld van Dutch Design: minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met een beetje humor. De collectie wisselt regelmatig zodat er altijd weer iets nieuws te ontdekken valt.

Beste ‘museumshop’ in Amsterdam

Het Parool heeft de winkel van Tassenmuseum Hendrikje in 2014 uitgeroepen tot de beste museumshop van Amsterdam dankzij het “gevarieerde aanbod van tassen, clutches, accessoires, cadeaus en boeken”. Ook noemde de jury van Het Parool het vriendelijke en goed geïnformeerde personeel: “ze staan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van je droomtas!”

Wat mensen zeggen

De winkel bij het museum is ook erg leuk, hele mooie tassen te koop!
"Must do"
Grote winkel met een collectie voor kleine en grote beurs
"Voor ieder wat wils"
De museumwinkel is erg fijn en maakt je zeer hebberig
"Mooi assortiment"

News & Updates

Nieuws

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van het Tassenmuseum in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de…
Nieuws

De tas: een symbool van emancipatie

Speciaal vanwege Internationale Vrouwendag op 8 maart legt Tassenmuseum Hendrikje uit hoe tassen symbool staan voor de voortschrijdende emancipatie van…
Nieuws

Tijdelijk te zien: speciale vitrine Karl Lagerfeld

Met trots toont Tassenmuseum Hendrikje tijdelijk een aantal ontwerpen van Karl Lagerfeld, van vroege stukken uit zijn tijd bij Chanel…
Nieuws

Museumwinkel Tassenmuseum Hendrikje verkozen tot beste museumwinkel van Amsterdam

Op 7 oktober 2014 heeft Het Parool de museumwinkel van Tassenmuseum Hendrikje verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam.
Nieuws

Tassenmuseum Hendrikje in top 10 ‘World’s Best Fashion Museums’

In september 2014 plaatste de gezaghebbende reiswebsite Fodor’s Travel (Fodors.com) het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje in zijn top 10 van beste…
Nieuws

Hester van Eeghen viert 30-jarig jubileum

De internationaal vermaarde topontwerpster Hester van Eeghen, verantwoordelijk voor tientallen iconische tassen, viert haar 30-jarig jubileum.
Blog

Made in Italy en het belang van familie in de Italiaanse mode

Al eeuwenlang staat Italiaans design voor een combinatie van traditie en vakmanschap met een luxueuze en vaak sensuele uitstraling.
Nieuws

Naturalis schenkt unieke T.rex tas

De T.rex tas is ontworpen naar aanleiding van de Tyrannosaurus rex die Naturalis in 2016 naar Nederland haalde.
Nieuws

Kunstenaar Frank E Hollywood in Tassenmuseum Hendrikje

Op 25 oktober 2018 presenteert Amsterdamse kunstenaar Frank E Hollywood eenmalig een serie nieuwe kunstwerken ‘NO BAG, NO STORY!’ in…
Nieuws

The New Originals ontwerpt T-shirt Tassenmuseum

Verschillende musea, waaronder Tassenmuseum Hendrikje, zijn de inspiratie achter de nieuwe limited edition T-shirts van het Amsterdamse merk The New…