Tassenmuseum Amsterdam bouwt aan haar toekomst | Tassenmuseum

Tassenmuseum Amsterdam bouwt aan haar toekomst

Tassenmuseum Amsterdam is in beweging. Van een museum met tassen naar een sprankelend Huis vol verhalen over de tas, maar ook over mode, vormgeving, metier en maatschappij.

di 22 okt | 1 min lezen

Na jaren van verzamelen en het tonen van de geschiedenis en de schoonheid van de tas is Tassenmuseum Amsterdam nu in transitie.

De tas dient als vertrekpunt voor nieuwe verhalen. De tas wordt niet langer beschouwd als object, maar als subject waardoor nieuwe perspectieven en verhalen over haar cultuur ─ ontwikkeling en beleving ─ worden uiteengezet door middel van bijzondere en verrassende presentaties. De collectie biedt hiervoor handvaten en biedt de mogelijkheid om out of the bag te denken. Tassenmuseum Amsterdam biedt ruimte aan talent en experiment en aan oorspronkelijke, verrassende, multidisciplinaire samenwerkingen en partnerships.

Om deze verlangens te verwezenlijken wordt in november 2019 gestart met de verbouwing van de tweede verdieping van het 17e-eeuwse grachtenhuis. Na de verbouwing is er ruimte voor verrassende exposities, verdieping en het delen van kennis aan de hand een randprogramma met events, lezingen en workshops.

TalentInvasion_Tassenmuseum
Fotografie: Eva Wertheimer

Daar de ramen en deuren letterlijk en figuurlijk worden geopend krijgt Tassenmuseum Amsterdam meer verbinding met Stad Amsterdam, haar bewoners en bezoekers. Tijdens de verbouwing blijft het museum daarom ook gewoon open. Naast de vaste presentatie 16e / 19e eeuw, is de presentatie 20ste / 21ste eeuw te bewonderen op een andere plek in het Huis, in een andere vorm. Vanuit het archief wordt een selectie van meer dan 100 tassen getoond die ieder een bijzonder karakter hebben en gezamenlijk een inspirerende familie vormen.

Vanaf 30 oktober tot en met 1 december biedt Tassenmuseum Amsterdam daarnaast in samenwerking met Current Obsession – een sieradenmagazine en platform dat gewaardeerd wordt om haar experimentele aanpak en onconventionele stijl – ruimte aan kunstenaar Simon Marsiglia die in zijn werk sculptuur, sieraden en mode combineert. De expositie Everything but the bag vindt plaats tijdens het tweejaarlijks sieradenfestival Obsessed! dat in november in diverse steden in Nederland plaatsvindt.

Vanaf 12 december 2019 is een magische selectie koffers van onder meer Louis Vuitton en Goyard te bewonderen tijdens de nieuwe expositie Trunk Show in Tassenmuseum Amsterdam.

Op zondag 3 en maandag 4 november 2019 is het museum vanwege werkzaamheden gesloten. Vanwege de verbouwing wordt ook niet deelgenomen aan Museumnacht Amsterdam op zaterdagnacht 2 november.

 

Plan je bezoek

di 22 okt | 1 min lezen

News & Updates

Blog

Tassenmuseum Amsterdam tijdelijk gesloten

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit het Tassenmuseum Amsterdam haar deuren tot nader order.…

Virtuele Tour Trunk Show

Met onze virtuele tour ontdek je de expositie Trunk Show vanuit je eigen huis.
Blog

Interview Manon Schaap X Zenggi

Manon Schaap, directeur van Tassenmuseum Amsterdam, neemt je mee door het museum in samenwerking met het modelabel Zenggi.
Blog

Rondleidingen over de emancipatie van de vrouw

Op 8 maart aanstaande, besteedt Tassenmuseum Amsterdam aandacht aan Internationale Vrouwendag.
Blog

Meest iconische tassen aller tijden

De meest iconische tassen aller tijden worden tentoongesteld in Victoria & Albert Museum
Nieuws

Lezingen over magische koffers

Tijdens Trunk Show organiseert Tassenmuseum Amsterdam een interessant programma met lezingen over magische koffers.
Blog

What's in a Bag?

Interview with Manon Schaap, the new director of the Tassenmuseum Amsterdam.
Nieuws

Tassenmuseum Amsterdam bouwt aan haar toekomst

Tassenmuseum Amsterdam is in beweging. Van een museum met tassen naar een sprankelend Huis vol verhalen over de tas, maar…
Nieuws

Elza Wandler vormt de mode-industrie

Volgens internationaal platform The Business of Fashion behoort de Nederlandse ontwerper Elza Wandler tot een van de personen die de…
Nieuws

Talent Talks en Tours

Tijdens Talent Talk #2 vertelt ontwerper Elza Wandler het verhaal van haar merk Wandler, dat binnen een paar jaar is…
Blog

Tassenmuseum Amsterdam denkt ‘out of the bag’ met nieuwe koers

Met de komst van Manon Schaap werd aangekondigd dat het museum letterlijk ‘out of the bag’ en ‘out of the…
Nieuws

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de…