Reistas van canvas geborduurd met wol en kralen - Tassenmuseum

Reistas van canvas geborduurd met wol en kralen

Reistas van canvas geborduurd met wol en kralen met leren zijstukken en koperen beugel, Verenigd Koninkrijk, 1850
Vervaardiger
Zadelmaker
Opvallend
Borduurwerk
Jaar
1850

In de 19de eeuw werd  reizen comfortabeler, sneller en goedkoper. Doordat er meer en anders gereisd werd, was er behoefte aan een nieuw soort bagage.

Reiskisten met bolle deksels werden vervangen door leren koffers en reistassen die handzamer waren en minder ruimte innamen. Vanaf 1850 werd de reistas van canvas enorm populair. Veel vrouwen borduurden hun tassen zelf om er daarna bij de plaatselijke zadelmaker leren hoeken, handvaten en een metalen beugel aan te laten maken. Ook bij deze reistas is dat het geval geweest. De ene kant van deze tas is gedecoreerd met bloemen, op de andere kant is een hond in een landschap aangebracht met wol en kralen.

Permanent te zien in Tassenmuseum Amsterdam.

Bestel je tickets online