Handtas Alexander McQueen | Tassenmuseum Amsterdam

Verenpracht

Handtas van veren met kunststof handvat, Alexander McQueen, Verenigd Koninkrijk, 2003
Ontwerper
Alexander McQueen
veren
Te zien
Bags in Bloom

Van het Elizabethaanse hof tot hedendaagse ontwerpers, het gebruik van veren binnen kostuum en design is een constante gebleven.

Echter hun symboliek, gebruik en effect is in de loop van de geschiedenis drastisch veranderd. Historisch gezien werden veren in kleding gebruikt om de status van de drager te benadrukken en werden ze gewaardeerd om hun waarde. Tegenwoordig gebruiken hedendaagse ontwerpers als Alexander McQueen veren om de vrijheid van denken en zelfexpressie te promoten. Veren en vogels waren een terugkerend motief in de collecties van McQueen om de transformerende kracht van kleding tot uitdrukking te brengen. Hij probeerde de schoonheid van een vogel over te brengen op zijn modellen. Maar hij wilde ook dat vrouwen iets droegen dat hen sterker deed lijken.

Te zien tijdens Bags in Bloom van 18 april tot en met 31 augustus 2019 in het Tassenmuseum.

Bestel je tickets online

Ontdek meer van deze collectie