Handtas Felucca

dutch design
Te zien in
De tas als theater

Hester van Eeghen ontwerpt tassen met een geheel eigen signatuur.

Elke tas weet te verassen – van binnen en van buiten – en ook zijn ze altijd onmiskenbaar herkenbaar. Naast de mooie leersoorten, kleurgebruik en mooie afwerking speelt ook origami een belangrijke rol bij haar ontwerpen. Zo zijn veel van haar ontwerpen in of om te klappen, van 2D naar 3D te vouwen, binnenstebuiten te keren en aan twee zijden draagbaar. Haar tassen overstijgen het vluchtige modegevoel en zijn eerder praktische kunstwerken. Tientallen ontwerpen hebben inmiddels een iconische status en een aantal tassen zijn in museale collecties opgenomen.

In de afgelopen 30 jaar ontwierp de Nederlandse topontwerpster Hester van Eeghen meer dan 600 objecten, van trolleys tot avondtasjes en van kleurrijke pumps tot werktassen.

Te zien in De tas als theater van 10.11.2018 t/m 25.02.2019.

Bestel je tickets online

Ontdek meer van deze collectie