Tassen in de fashionable tentoonstelling Uit de Mode

Van 8 juli tot en met 22 oktober 2017 pakt het Centraal Museum groots uit met de bijzondere modetentoonstelling ‘Uit de Mode’. Voor het eerst staan ruim 100 hoogtepunten uit de eigen modeverzameling in de spotlights. In deze fashionable tentoonstelling bewonder je naast 18de-eeuwse robes en moderne designstukken, ook een selectie van tassen uit de collectie van Tassenmuseum Hendrikje.

 

 

Uit de Mode, Centraal Museum Utrecht, Maison the Faux

 

Uit de Mode toont de rijkheid en diversiteit van de modecollectie van het Centraal Museum en gaat in op vragen zoals: ‘Wie maakt het ontwerp en wie draagt het?’ ‘Hoe worden bijzondere ontwerpen geconserveerd en wanneer is een ontwerp ‘overleden’?’ In de tentoonstelling worden de begrippen actualiteit en historie in relatie tot mode gepresenteerd in een thematisch vierluik: de maker, de drager, de restaurator en de visionair.

 

Een van de tassen in ‘Uit de Mode’, Avondtas van acacia hout versierd met kristalstenen, Timmy Woods, VS 2008

 

Uit de Mode presenteert naast historische en hedendaagse mode ook bijzondere inspiratiebronnen van ontwerpers en vertelt de verhalen achter de kledingstukken. Het Centraal Museum bezit een diverse modecollectie van ca. 10.000 kledingstukken en accessoires. De collectie wordt tot één van de belangrijkste gerekend voor zowel historische kostuums als hedendaagse mode in Nederland. Befaamde ontwerpers als Iris van Herpen, Maison Martin Margiela, Vivienne Westwood, Jan Taminiau, Issey Miyake, Viktor&Rolf, Craig Green en Junya Watanabe zijn vertegenwoordigd.

 

 

Uit de Mode is van 8 juli tot en met 22 oktober in Het Centraal Museum in Utrecht.

 

 

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!