De Graeffzaal en de Bickerzaal

Een juweeltje aan de gracht: sinds de 17e eeuw is ons grachtenpand in vrijwel originele staat bewaard gebleven. Van buiten en binnen vertelt het een indrukwekkend verhaal. Dit willen we niet alleen voor onszelf houden, daarom delen we het met iedereen. De Graeff- en Bickerzaal zijn dan ook beschikbaar voor je eigen feestje, vergadering of andere gelegenheid.

De Graeffzaal

Wanneer je de intieme 17e-Eeuwse Graeffzaal binnenloopt, kijk je meteen omhoog naar de prachtige plafondschildering van de Amsterdamse stedenmaagd, geflankeerd door de vier werelddelen die toen bekend waren. In opdracht van eerste bewoner Pieter de Graeff heeft schilder Paulus de Fouchier het kunstwerk gemaakt. Jacob Smit werkte de schildering af met bladgoud. Nu, meer dan 300 jaar later, is het nog steeds te bewonderen.

De Graeffzaal heeft een intieme sfeer en kan gehuurd worden voor bijzondere gelegenheden tot 40 personen.

De Bickerzaal

De grote, 18e-Eeuwse zaal is vernoemd naar Jacoba Bicker, eerste bewoner en vrouw van Pieter de Graeff. De Amsterdamse schilder Louis Fabritius Dubourg maakte een waar kunstwerk van het plafond en de schoorsteen. De grandeur van de Bickerzaal doet denken aan grote paleizen uit de 18e eeuw en laat gegarandeerd een diepe indruk achter.

De Bickerzaal is groot genoeg voor een diner voor 45 personen of een feest voor 80 personen.

Meer ruimte nodig?

Je kunt beide zalen en ons museumrestaurant tegelijk huren. Voor een halve of een hele dag. Laat ons vooral je wensen weten, dan komen we er zeker uit.

Vragen of wensen?

Heb je nog een vraag of wil je voor een groep reserveren?

+31 (0) 20 5 24 64 52 reserveringen@tassenmuseum.nl