Gek op fashion en een geboren marketing talent?

Wij zoeken per 1 februari 2019 een stagiair(e) Marketing/ PR & Communicatie (32 uur p.w.)

Je ondersteunt tijdens jouw stage periode de Communicatie & Marketing afdeling bij de dagelijkse werkzaamheden. Elke dag is anders: de ene dag ben je bezig met het opzetten van een PR-actie die ervoor zal zorgen dat de nieuwe tentoonstelling een daverend succes wordt, de volgende dag ga je aan de slag met het creëren van nieuwe content voor de social media kanalen van het Tassenmuseum. Je houdt je vooral bezig met:

Wat ga je doen?

• Het creëren van content (tekst en beeld) voor op de website, social media en de nieuwsbrief
  • Het bedenken en opzetten van PR- en marketingacties
  • Content publiceren op de website via het CMS (WordPress)
  • Content plannen en publiceren op onze social media kanalen
  • Het opmaken en versturen van nieuwsbrieven
  • Ondersteuning bij de organisatie van openingen van nieuwe tentoonstellingen en andere evenementen
  • Diverse administratieve werkzaamheden zoals het versturen van informatie bij pers-aanvragen de perslijst up to date houden of prijzen versturen
  • Uiteraard is er ruimte voor een eigen opdracht die je in samenspraak met het museum kan bepalen.

Hoe ziet een dag in het Tassenmuseum eruit?

Je dag begint ’s ochtends om 09:00 uur met een kop thee of koffie met je collega’s. Je bespreekt wat er deze dag allemaal op het programma staat en gaat daarna meteen aan de slag met je eerste taak: de social media content voor de komende weken bepalen met het artistieke team. Nadat je verschillende posts hebt gemaakt heb je nog tijd om snel wat dingen aan te passen op de website voordat het tijd is om te lunchen. Na de lunch ga je aan de slag met het schrijven van een trendblog voor op de website en beantwoord je tussendoor nog wat mailtjes van tijdschriften die graag beelden willen ontvangen van een tentoonstelling of expositie.

Wat vragen wij?

• Je zit in je derde jaar van de opleiding Communicatie (of een vergelijkbare studie) op HBO of MBO niveau
  • Je bent communicatief sterk en je kunt goed schrijven
  • Je bent een kei in social media en weet hoe je interactie creëert met je fans