Ontdek het nieuwe Tassenmuseum Hendrikje

Na bijna drie maanden renoveren is het zover. Vanaf woensdag 25 april 2018 is de vernieuwde derde verdieping van Tassenmuseum Hendrikje weer open voor publiek. Op dinsdagavond 24 april 2018 opent het Tassenmuseum op feestelijke wijze de nieuwe derde verdieping. Na het officiële gedeelte krijgen bezoekers de unieke kans om de nieuwe derde verdieping als eerste te bekijken.  Het museum is op dinsdagavond 24 april 2018 dan ook extra lang open; van 19.00-00.00 uur. De entree is gratis.

Waar:                    Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573
Wanneer:             Dinsdag 24 april 2018
Openingstijden:  19.00 – 00.00
Entree:                 Gratis (geen ticket voor nodig)

Elke tas vertelt een verhaal, over mode en gewoontes, emancipatie, kunsthistorische stromingen en economische en technologische ontwikkelingen. In de nieuwe presentatie waant de bezoeker zich in een wonderbaarlijke schatkamer. Naast schitterende tassen uit de 16de t/m 19de eeuw staan de verborgen verhalen, de geschiedenis van de tas (van gebruiksvoorwerp tot fashion-icon) en het vakmanschap centraal.

Ontwerp je eigen tas
Om meer te leren over het vakmanschap en materialen, moet je een tas kunnen voelen en ruiken, inzoomen op bijzondere details en de binnenkant kunnen bekijken. In de nieuwe presentatie is dit allemaal mogelijk. Na de nodige inspiratie uit de collectie kunnen alle creatieve bezoekers zelf een  iconic bag ontwerpen.

Welke (mode)ontwerpers doen mee?
De wereldberoemde collectie van Tassenmuseum Hendrikje inspireert ontwerpers over de hele wereld. Het verleden (materialen, technieken, gewoontes) speelt vaak een belangrijke rol in het ontwerpproces van vandaag de dag. Tijdens de opening onthult het Tassenmuseum dan ook vernieuwende, originele ontwerpen van toonaangevende ontwerpers, die zich hebben laten inspireren door de prachtige collectie van Tassenmuseum Hendrikje.

Hou het Facebook event in de gaten voor meer nieuws en onthullingen!

herinrichting_tassenmuseum_opera_4

Ontwerp voor de 3de verdieping van het Tassenmuseum (OPERA Amsterdam)

Over de herinrichting
Na twee jaar voorbereiding is Tassenmuseum Hendrikje begin 2018 gestart met een ambitieus en bijzonder project. Samen met vormgever OPERA Amsterdam ontwikkelde het Tassenmuseum een nieuw en interactief ontwerp voor de presentatie van de vaste collectie.

In 2007 verhuisde het Tassenmuseum vanuit Amstelveen naar een monumentaal pand aan de Herengracht. De vaste collectie beslaat twee verdiepingen van het grachtenpand.  In februari 2018 is het eerste deel van het project gestart, waarin de derde verdieping van het museum (met de oudste tassen uit de 16e t/m 19e eeuw) in een nieuw jasje wordt gestoken.

De eerste fase van dit bijzondere project wordt mogelijk gemaakt door toezeggingen van diverse fondsen en (particuliere) giften. Onder andere het Mondriaanfonds, ANWB Fonds, VSB Fonds, Stichting Zabawas, Stichting Diorapthe, PBCF Noord-Holland en het Rabobank Coöperatiefonds kenden sinds 2015 verschillende bijdragen toe.

Bestel Tickets
1.537 beoordelingen