Onze droom: ‘Het Centrum van de Tas’

sigrid-ivo-directeur-tassenmuseumSigrid Ivo

Directeur en conservator
van Tassenmuseum Hendrikje

Als directeur van Tassenmuseum Hendrikje en dochter van de oprichters Hendrikje en Heinz Ivo heb ik een droom. De komende jaren willen we het museum uitbouwen tot het Centrum van de Tas.

Tassenmuseum Hendrikje moet een platform en kenniscentrum worden voor bezoekers, ontwerpers, professionals uit de tassen- en mode-industrie, studenten en de media waar zowel de historie als de laatste mode en design te vinden zijn, en waar men door middel van activiteiten, onderzoek en voorlichting de kennis over de tas kan vergroten en inspiratie kan opdoen.

 

 

De ontwikkeling naar het ‘Centrum van de Tas’ willen we realiseren in drie stappen.

1. Digitaliseren en deels online zetten van de collectie
2. Vernieuwing van de vaste presentie voor nog meer inspiratie, verwondering en informatie
3. Extern depot en opzetten Kenniscentrum.

Het depot van het museum dat nu nog gesitueerd is in het museumgebouw willen we samen met een studiecentrum en bibliotheek op een aparte locatie onderbrengen. De omvangrijke collectie in het depot en de bibliotheek met boeken en tijdschriften etc. zijn beide in de huidige fase niet toegankelijk voor studie en inspiratie.

De toekomstplannen zullen gefinancierd moeten worden met gelden uit fondsen, sponsors en particuliere donateurs.

Interesse om betrokken te worden bij een of meerdere toekomstplannen van Tassenmuseum Hendrikje? Steun ons. Stuur een e-mail naar vrienden@tassenmuseum.nl of bel 020 5246452. Wij bespreken graag de mogelijkheden om samen deze toekomstplannen te realiseren.

  • Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

    HET MUSEUM IN BEELD