rugzak-dkny-tassenmuseum-amsterdam

Bezoek met school

Voor scholieren vanaf zes jaar van BSO, basisscholen en middelbare scholen is een bezoek met school aan het museum verrassend, leuk en leerzaam. De kinderen kunnen zelfstandig een speurtocht doen door het museum en middelbare scholieren kunnen gebruikmaken van een vragenlijst. Zo leren ze meer over toegepaste kunst, (kunst)geschiedenis en vormgeving. Vaardigheden als observeren, beschrijven en in context plaatsen komen aan bod. Laat van tevoren even weten hoeveel kinderen Tassenmuseum Hendrikje kan verwachten.

Speurtocht met de klas

Met deze speurtocht kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar zelfstandig het museum verkennen. Ze worden langs de meest interessante tassen van Tassenmuseum Hendrikje geleid en leren spelenderwijs over de geschiedenis van de tas. Voor de BSO of basisschool geldt dat er een speurtocht per kind aangeschaft dient te worden.
De speurtocht kost € 3,- en is te koop bij ingang.

Rondleiding

Voor bezoek met school is het ook mogelijk om een rondleiding te boeken. Hierbij worden de kinderen rondgeleid door de vaste collectie, de tijdelijke tentoonstelling en de stijlkamers. De groepsgrootte voor rondleidingen is maximaal 12 personen inclusief begeleiders.
€ 60,– per rondleiding (excl. museumentree)

Lezing of presentatie

Vooral middelbare scholieren en studenten zullen veel opsteken van een lezing ter introductie van het museumbezoek, over de vaste collectie, de geschiedenis van het pand en het ontstaan van het museum. De lezing duurt 30 minuten en kan gegeven worden voor maximaal 50 personen.
€ 100,- per lezing (excl. museumentree)

Ook voor scholen maakt Tassenmuseum Hendrikje graag een educatief programma op maat, bijvoorbeeld een lezing met studiemateriaal.

Meer informatie of reserveren? Dat kan direct online, via het reserveringsformulier.

Aandachtspunten voor docenten en begeleiders

  • Voor basisscholen geldt dat er per groep van vijf leerlingen minimaal één begeleider aanwezig moet zijn.
  • Voor middelbare scholen is het minimum één begeleider per groep van 10 leerlingen.
  • Scholieren van BSO en basisscholen dienen één speurtocht per kind aan te schaffen.
  • Docenten en andere begeleiders zijn te allen tijde verantwoordelijk voor en aanspreekbaar op het gedrag van de leerlingen en groepen.
  • Tassenmuseum Henrikje biedt geen mogelijkheid voor het nuttigen van meegebrachte etenswaren. Houd hiermee rekening in verband met een eventuele lunchpauze.
  • Het museum behoudt zich het recht voor om de toegang te weigeren aan groepen die niet voldoen aan de bovenstaande normen.

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!