Adres en routevoorgevel-herengracht-amsterdam-tassenmuseum

Adres

Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
Telefoon: 020-524 64 52
E-mail: info@tassenmuseum.nl
www.tassenmuseum.nl

Vragen? Reserveren?
Gebruik het contactformulier. Naast de algemene informatie op deze pagina kun je de online routeplanner gebruiken om je bezoek te plannen.

Tassenmuseum Hendrikje is gevestigd aan de Herengracht 573 tussen de Utrechtsestraat en het Thorbeckeplein, direct achter het Rembrandtplein.

Route

Openbaar vervoer
Tassenmuseum Hendrikje is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal Station: tram 9 (halte Rembrandtplein), tram 4 (halte Rembrandtplein), 16, 24 of 25 (halte Keizersgracht op de Vijzelstraat) of metrolijnen 51, 53 of 54 (halte Waterlooplein).

london-taxi-clutch-Lulu-Guinness-TassenmuseumAuto
Het museum is met de auto vanaf de Stadhouderskade (s100) het beste bereikbaar via de route Westeinde-Frederikspark en de Utrechtsestraat. Er is parkeergelegenheid in de nabijgelegen parkeergarage Stadhuis-Muziektheater aan het Waterlooplein. Het is ook mogelijk om op de Herengracht of elders in de omgeving te parkeren (betaald), maar het is meestal lastig om een plaats te vinden.

Fiets
Vanaf NS-station Amsterdam Centraal fiets je in 10 minuten naar het museum. Er is voldoende ruimte aan de gracht om fietsen te stallen. Wil je een fiets huren voor een compleet dagje Amsterdam? Neem dan contact op met Yellow Bike.

Per boot
Er zijn verschillende aanmeermogelijkheden in de buurt van het museum. De meeste rederijen varen vanaf Amsterdam Centraal naar een halte bij het Stadhuis-Muziektheater aan het Waterlooplein. Er is ook een halte aan de Herengracht (Canal Company).

Tassenmuseum Hendrikje is ook te vinden op www.museum-info.nl.

  • Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

    HET MUSEUM IN BEELD