Meest iconische tassen aller tijden - Tassenmuseum

Meest iconische tassen aller tijden

De meest iconische tassen aller tijden worden tentoongesteld in Victoria & Albert Museum

di 11 feb | 1 min lezen

Tijdens de tentoonstelling Bags: Inside Out in het Victoria & Albert Museum in Londen zijn de meest iconische tassen door de jaren heen te bezichtigen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op www.Vogue.nl op 6-01-2020.

Van een mini Jacquemus handtas tot een oversized Louis Vuitton reistas, er bestaat geen beter accessoire dan tas die je look compleet maakt. Gelukkig komt het Victoria & Albert Museum in London met een tentoonstelling die volledig gewijd is aan het ultieme accessoire. Tijdens de tentoonstelling Bags: Inside Out reis je door de geschiedenis van de tas en kun je de meest iconische tassen van de afgelopen eeuwen van dichtbij bekijken. Van portemonnees en handtassen tot rugzakken en bagagekoffers, deze expo is een droom voor iedereen die van tassen houdt.

De Asprey tas van Margaret Tatcher

Naast dat de tentoonstelling alles wat betreft stijl, functie, design en ambacht rondom tassen verkent, zijn er ook een groot aantal bekende tassen te bezichtigen. Fans van Sex & The City zullen bijvoorbeeld de beruchte paarse tas herkennen die Carrie bij zich had toen ze overvallen werd. ‘Geef me je tas,’ zegt de overvaller. ‘It’s a Baguette,’ verbetert Carrie hem, verwijzend naar haar Fendi Baguette-tas. Daarnaast kun je je ogen de kost geven aan nog meer mooie buidels: de Hermès Kelly-tas vernoemd naar Grace Kelly, een Lady Dior handtas vernoemd naar prinses Diana en de Louis Vuitton Monogram Miroir Speedy tas naar de hand van Marc Jacobs die populair werd in de 2000’s door Paris Hilton en Kim Kardashian. En zo gaat het lijstje met iconische tassen nog even door.

'Het is een Baguette!'

Nederlandse bijdrage

Wie al eens eerder een bezoek bracht aan het Tassenmuseum in Amsterdam zal een andere bekende tas tegenkomen tijdens de tentoonstelling. Speciaal voor Bags: Inside Out heeft het Victoria & Albert Museum een bijzonder item te leen van het Tassenmuseum, namelijk een handtas van Margaret Tatcher. De Iron Lady was nooit te spotten zonder handtas en haar biograaf Charles Moore noemde het accessoire ook wel de ‘scepter van haar bewind’. De grijze Asprey-tas die ze bij zich droeg in de jaren tachtig toen ze premier was mocht dan ook niet ontbreken aan de tentoonstelling.

De tentoonstelling ‘Bags: Inside Out’ is van 25 april 2020 tot en met 31 januari 2021 te bezoeken in het Victoria & Albert Museum in Londen.

 

 

di 11 feb | 1 min lezen

News & Updates

Blog

Tassenmuseum Amsterdam tijdelijk gesloten

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit het Tassenmuseum Amsterdam haar deuren tot nader order.…

Virtuele Tour Trunk Show

Met onze virtuele tour ontdek je de expositie Trunk Show vanuit je eigen huis.
Blog

Interview Manon Schaap X Zenggi

Manon Schaap, directeur van Tassenmuseum Amsterdam, neemt je mee door het museum in samenwerking met het modelabel Zenggi.
Blog

Rondleidingen over de emancipatie van de vrouw

Op 8 maart aanstaande, besteedt Tassenmuseum Amsterdam aandacht aan Internationale Vrouwendag.
Blog

Meest iconische tassen aller tijden

De meest iconische tassen aller tijden worden tentoongesteld in Victoria & Albert Museum
Nieuws

Lezingen over magische koffers

Tijdens Trunk Show organiseert Tassenmuseum Amsterdam een interessant programma met lezingen over magische koffers.
Blog

What's in a Bag?

Interview with Manon Schaap, the new director of the Tassenmuseum Amsterdam.
Nieuws

Tassenmuseum Amsterdam bouwt aan haar toekomst

Tassenmuseum Amsterdam is in beweging. Van een museum met tassen naar een sprankelend Huis vol verhalen over de tas, maar…
Nieuws

Elza Wandler vormt de mode-industrie

Volgens internationaal platform The Business of Fashion behoort de Nederlandse ontwerper Elza Wandler tot een van de personen die de…
Nieuws

Talent Talks en Tours

Tijdens Talent Talk #2 vertelt ontwerper Elza Wandler het verhaal van haar merk Wandler, dat binnen een paar jaar is…
Blog

Tassenmuseum Amsterdam denkt ‘out of the bag’ met nieuwe koers

Met de komst van Manon Schaap werd aangekondigd dat het museum letterlijk ‘out of the bag’ en ‘out of the…
Nieuws

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de…