Mart Visser | Beyond Context & Tassenmuseum Hendrikje

Dit najaar presenteert couturier Mart Visser een nieuwe expositie met mode en kunst. De expositie, getiteld Beyond Context, is te zien op een bijzondere locatie. In het centrum van Amsterdam is het monumentale grachtenpand ‘The Artesia’ getransformeerd tot een tijdelijk museum. In de expositie bekijk je een indrukwekkende collectie van de Haute Couture en prêt-a-porter lijn en het Artwork van Mart Visser. Met Beyond Context toont Mart Visser de ultieme synergie tussen deze drie disciplines. Speciaal voor deze expositie gaat Mart Visser een samenwerking aan met Tassenmuseum Hendrikje. Van 17 oktober tot en met 19 november bieden Mart Visser en Tassenmuseum Hendrikje dan ook een speciaal combiticket aan, waarmee je beide musea kunt bezoeken.

Expositie ‘Beyond Context’ van 17 oktober tot 19 november in ‘The Artesia’

Beyond Context

Dit jaar markeert een bijzondere mijlpaal voor Mart Visser. Al 25 jaar kleedt de modeontwerper Nederlandse vrouwen. Tijdens Beyond Context exposeert Mart Visser iconische stukken, hoeden en objecten uit zijn archief, afgewisseld met ontwerpen uit de couture collectie winter 2017-2018. Daarnaast wordt een selectie van showsuccessen en red carpet jurken van Bekend Nederland gepresenteerd. In het tijdelijk museum komt ook de eerste concept store van Mart Visser met de meest recente prêt-a-porter collectie. Speciaal voor de expositie heeft de couturier vijf ‘icon items’ ontworpen die als limited edition uitsluitend in de concept store verkrijgbaar zijn. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

Naast mode toont de expositie ook een imposant overzicht van 8 jaar Artwork met schilderijen, sculpturen en installaties. Immens grote gezichten naast zwaar verroeste objecten weerspiegelen de ontwikkeling van Mart als kunstenaar. Zelfs studies en de eerst getekende koppen uit 1992, van zijn eindexamen aan de Modeacademie Montaigne, worden getoond.

Couturier Mart Visser viert zijn 25-jarig jubileum

Combiticket Mart Visser X Tassenmuseum Hendrikje

Speciaal voor de expositie in ‘The Artesia’ gaat Mart Visser een samenwerking aan met het naastgelegen Tassenmuseum Hendrikje. Van 17 oktober tot en met 19 november bieden het tijdelijk museum van Mart Visser en Tassenmuseum Hendrikje speciale combitickets aan, waarmee beide musea kunnen worden bezocht. De combitickets zijn op beide locaties verkrijgbaar en bieden toegang tot Beyond Context en Tassenmuseum Hendrikje, waar momenteel de tentoonstelling Accessories Are a Girl’s Best Friend te zien is. Te zien zijn de absolute hoogtepunten van de bijzondere accessoire collectie van het Rijksmuseum; onder andere parasols, paraplu’s, hoeden, haaraccessoires, shawls, handschoenen, waaiers, schoenen en kousen. Deze (tot nu toe!) verborgen modeschatten liggen normaliter opgeborgen in het depot van het Rijksmuseum, maar zijn nu te zien in Tassenmuseum Hendrikje.

Expositie ‘Beyond Context’ van 17 oktober tot 19 november in ‘The Artesia’

Meer informatie
Locatie:                               ‘The Artesia’ – Herengracht 541 te Amsterdam
Data:                                    dinsdag 17 oktober tot en met zondag 19 november 2017