Manon Schaap nieuwe directeur | Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de zakelijke ontwikkelingen en het algemeen beleid.

Susanne Noordegraaf do 28 mrt | 1 min lezen

Manon Schaap heeft sinds 1998 haar eigen creative consultancy studio gerund. Ze werkte voor gerenommeerde mode- en parfummerken en warenhuizen zoals Officine Generale, Armani parfums en Le Bon Marché. Voordat ze met haar eigen bedrijf begon, werkte ze samen met trendforecaster Li Edelkoort en als creative manager met modeontwerper Jil Sander.

Manon Schaap was creative director van inspirerende magazines zoals Provider, Magazine no. A, B, C… en View on Colour. Ze is betrokken bij de ontwikkeling van jong talent en ze is een gewaardeerd lid van internationale jury’s en creatieve adviesraden. Sinds 2010 is ze een van de drijvende krachten achter Salon, een platform voor talent op het gebied van mode, kunst en design.

“Ik werk aan een uitdagend programma met nieuwe verhalen, sprankelende presentaties en ruimte voor experiment," aldus Manon Schaap.

“Tassenmuseum Amsterdam heeft ongelooflijk veel potentie. Ik verheug me erop om samen met het enthousiaste team, de Raad van Toezicht en vele vrijwilligers en samenwerkingspartners verder te bouwen aan dit unieke ‘Huis’. Ik werk aan een uitdagend programma met nieuwe verhalen, sprankelende presentaties en ruimte voor experiment,” aldus Manon Schaap.

manon-schaap-nieuwe-directeur-tassenmuseum
Manon Schaap (foto: Jan Willem Kaldenbach)

Tassenmuseum Amsterdam is het enige museum in Nederland dat is gespecialiseerd in tassen en trekt gemiddeld 70 duizend bezoekers per jaar. Het is een geliefd museum, met voortreffelijke horeca en een eigen winkel.

Renate Litjens, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Het museum is klaar voor een volgende stap. Met Manon hebben we voor een vernieuwende en inspirerende directeur gekozen; iemand met een frisse blik op cultureel ondernemerschap. Wij zien de toekomst met plezier en vertrouwen tegemoet.”

Susanne Noordegraaf do 28 mrt | 1 min lezen
Blog

Tuintje in je tas

“De handtas heeft zoveel aspecten dat je er niet gauw op uitgekeken raakt. Cultuur en geschiedenis, mode en tijd-geest, beroemdheden…
Blog

Icoon Bags in Bloom: Alexander McQueen

Deze tas met blauwe en zwarte veren is een typische McQueen tas. Je bewondert dit ontwerp van de populaire modeontwerper…
Blog

Icoon Bags in Bloom: Gucci Bamboo Bag

Wat de Birkin tas is voor Hermès, is de Bamboo Bag voor Gucci: een icoon. Hij is nu te zien…
Nieuws

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de…
Blog

3x Bloemrijk Moederdag idee

Verras je moeder met een bloemrijk uitje in Amsterdam. We zetten drie ideeën voor je op een rij.
Nieuws

Tassenmuseum Amsterdam in top 10 ‘World’s Best Fashion Museums’

In september 2014 plaatste de gezaghebbende reiswebsite Fodor’s Travel (Fodors.com) het Amsterdamse Tassenmuseum in zijn top 10 van beste modemusea…
Nieuws

De tas: een symbool van emancipatie

Speciaal vanwege Internationale Vrouwendag op 8 maart legt Tassenmuseum Amsterdam uit hoe tassen symbool staan voor de voortschrijdende emancipatie van…
Nieuws

Museumwinkel Tassenmuseum Amsterdam verkozen tot beste museumwinkel

Op 7 oktober 2014 heeft Het Parool de museumwinkel van Tassenmuseum Amsterdam verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam.
Nieuws

Hester van Eeghen viert 30-jarig jubileum

De internationaal vermaarde topontwerpster Hester van Eeghen, verantwoordelijk voor tientallen iconische tassen, viert haar 30-jarig jubileum.
Blog

Made in Italy en het belang van familie in de Italiaanse mode

Al eeuwenlang staat Italiaans design voor een combinatie van traditie en vakmanschap met een luxueuze en vaak sensuele uitstraling.
Nieuws

Naturalis schenkt unieke T.rex tas

De T.rex tas is ontworpen naar aanleiding van de Tyrannosaurus rex die Naturalis in 2016 naar Nederland haalde.
Nieuws

Kunstenaar Frank E Hollywood in Tassenmuseum Amsterdam

Op 25 oktober 2018 presenteert Amsterdamse kunstenaar Frank E Hollywood eenmalig een serie nieuwe kunstwerken ‘NO BAG, NO STORY!’ in…