Manon Schaap nieuwe directeur | Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de zakelijke ontwikkelingen en het algemeen beleid.

Susanne Noordegraaf do 28 mrt | 1 min lezen

Manon Schaap heeft sinds 1998 haar eigen creative consultancy studio gerund. Ze werkte voor gerenommeerde mode- en parfummerken en warenhuizen zoals Officine Generale, Armani parfums en Le Bon Marché. Voordat ze met haar eigen bedrijf begon, werkte ze samen met trendforecaster Li Edelkoort en als creative manager met modeontwerper Jil Sander.

Manon Schaap was creative director van inspirerende magazines zoals Provider, Magazine no. A, B, C… en View on Colour. Ze is betrokken bij de ontwikkeling van jong talent en ze is een gewaardeerd lid van internationale jury’s en creatieve adviesraden. Sinds 2010 is ze een van de drijvende krachten achter Salon, een platform voor talent op het gebied van mode, kunst en design.

“Ik werk aan een uitdagend programma met nieuwe verhalen, sprankelende presentaties en ruimte voor experiment," aldus Manon Schaap.

“Tassenmuseum Amsterdam heeft ongelooflijk veel potentie. Ik verheug me erop om samen met het enthousiaste team, de Raad van Toezicht en vele vrijwilligers en samenwerkingspartners verder te bouwen aan dit unieke ‘Huis’. Ik werk aan een uitdagend programma met nieuwe verhalen, sprankelende presentaties en ruimte voor experiment,” aldus Manon Schaap.

manon-schaap-nieuwe-directeur-tassenmuseum
Manon Schaap (foto: Jan Willem Kaldenbach)

Tassenmuseum Amsterdam is het enige museum in Nederland dat is gespecialiseerd in tassen en trekt gemiddeld 70 duizend bezoekers per jaar. Het is een geliefd museum, met voortreffelijke horeca en een eigen winkel.

Renate Litjens, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Het museum is klaar voor een volgende stap. Met Manon hebben we voor een vernieuwende en inspirerende directeur gekozen; iemand met een frisse blik op cultureel ondernemerschap. Wij zien de toekomst met plezier en vertrouwen tegemoet.”

Susanne Noordegraaf do 28 mrt | 1 min lezen
Blog

Tassenmuseum Amsterdam tijdelijk gesloten

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit het Tassenmuseum Amsterdam haar deuren tot nader order.…

Virtuele Tour Trunk Show

Met onze virtuele tour ontdek je de expositie Trunk Show vanuit je eigen huis.
Blog

Interview Manon Schaap X Zenggi

Manon Schaap, directeur van Tassenmuseum Amsterdam, neemt je mee door het museum in samenwerking met het modelabel Zenggi.
Blog

Rondleidingen over de emancipatie van de vrouw

Op 8 maart aanstaande, besteedt Tassenmuseum Amsterdam aandacht aan Internationale Vrouwendag.
Blog

Meest iconische tassen aller tijden

De meest iconische tassen aller tijden worden tentoongesteld in Victoria & Albert Museum
Nieuws

Lezingen over magische koffers

Tijdens Trunk Show organiseert Tassenmuseum Amsterdam een interessant programma met lezingen over magische koffers.
Blog

What's in a Bag?

Interview with Manon Schaap, the new director of the Tassenmuseum Amsterdam.
Nieuws

Tassenmuseum Amsterdam bouwt aan haar toekomst

Tassenmuseum Amsterdam is in beweging. Van een museum met tassen naar een sprankelend Huis vol verhalen over de tas, maar…
Nieuws

Elza Wandler vormt de mode-industrie

Volgens internationaal platform The Business of Fashion behoort de Nederlandse ontwerper Elza Wandler tot een van de personen die de…
Nieuws

Talent Talks en Tours

Tijdens Talent Talk #2 vertelt ontwerper Elza Wandler het verhaal van haar merk Wandler, dat binnen een paar jaar is…
Blog

Tassenmuseum Amsterdam denkt ‘out of the bag’ met nieuwe koers

Met de komst van Manon Schaap werd aangekondigd dat het museum letterlijk ‘out of the bag’ en ‘out of the…
Nieuws

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de…