Kunstenaar Frank E Hollywood in het Tassenmuseum - Tassenmuseum

Kunstenaar Frank E Hollywood in het Tassenmuseum

Op 25 oktober 2018 presenteert Amsterdamse kunstenaar Frank E Hollywood eenmalig een serie nieuwe kunstwerken ‘NO BAG, NO STORY!’ in het Tassenmuseum.

vr 30 nov | 1 min lezen

Frank E Hollywood was onder andere te zien in NPO’s ‘Dreamschool’ en presenteerde in 2017 op NTR het programma ‘Naakt’. De serie NO BAG, NO STORY! bestaat uit hyperrealistische schilderijen van bekende Nederlandse vrouwen. Shelly Sterk, Carolien Spoor en Elize Horst zijn geportretteerd, geïnspireerd op de Gouden Eeuw, met een overweldigende hoeveelheid eigentijdse, luxe tassen. Met deze schilderijen geeft de kunstenaar een satirische blik op de consumptiemaatschappij waarin wij nu leven.

De ‘one night only’ tentoonstelling op 25 oktober is voor pers en intimi van Frank E Hollywood. Een schilderij blijft in het Tassenmuseum te zien tot eind 2018.

Frank E Hollywood NO BAG NO STORY schilderij in Tassenmuseum
Frank E Hollywood presenteerde zijn serie NO BAG, NO STORY! in het Tassenmuseum
Frank E Hollywood NO BAG NO STORY schilderij in Tassenmuseum

The Gilded Age

Kunstenaar Frank E Hollywood vertelt over zijn nieuwe serie kunstwerken: “De geschiedenis herhaalt zichzelf. De tijd waarin wij nu leven heeft een hoop overeenkomsten met de 17de eeuw en eind 19de eeuw. Globalisering en technologische ontwikkelingen zorgen nu voor ongekende mogelijkheden, zowel goed, als slecht. IJdelheid is geen zonde, maar wordt beloond met social media likes. Met deze schilderijen geef ik een ironische blik op de klassieke ‘vanitas’ schilderijen. Ik probeer het heden te linken aan het verleden door hedendaagse objecten te gebruiken. De eigentijdse objecten zijn een contrast met de klassieke setting, maar tegelijkertijd past het vreemd genoeg heel goed bij elkaar. Je zou kunnen zeggen dat deze werken gaan over onze license to sin.”

 

Frank E Hollywood NO BAG NO STORY schilderij met Shelly Sterk
Schilderij NO BAG, NO STORY! met Shelly Sterk

NO BAG, NO STORY!

Op de schilderijen van Frank E Hollywood komt symbolisme en popcultuur samen. De hyperrealistische portretten zijn enerzijds geïnspireerd op de Gouden Eeuw. Daarbij kiest Frank voor eigentijdse, luxe tassen van merken als Louis Vuitton, Chanel en Hèrmes. Geportretteerd zijn Shelly Sterk; de presentatrice van Shownieuws die eerder dit jaar door de lezers van het tijdschrift FHM werd verkozen tot mooiste vrouw van Nederland. Actrice Carolien Karthaus-Spoor; onder andere bekend van haar rol als Florien Fischer in Goede Tijden, Slechte tijden en zangeres Elise van der Horst, bekend onder de naam EliZe. Een schilderij blijft na de vernissage te zien in het Tassenmuseum tot eind 2018.

“In mijn schilderijen en objecten vind je diepere lagen en door die lagen krijgt het werk betekenis.” – Frank E Hollywood

Over Frank E Hollywood

De Amsterdamse kunstenaar Frank E Hollywood was onder andere te zien in NPO’s ‘Sterren op het Doek’ en ‘Dreamschool’ en presenteerde in 2017 op NTR het programma ‘het Naakt’ over de geschiedenis van het naakt portret.

Bestel je tickets online

 

vr 30 nov | 1 min lezen

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van het museum is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

News & Updates

Blog

Icoon Bags in Bloom: Alexander McQueen

Deze tas met blauwe en zwarte veren is een typische McQueen tas. Je bewondert dit ontwerp van de populaire modeontwerper…
Blog

Icoon Bags in Bloom: Gucci Bamboo Bag

Wat de Birkin tas is voor Hermès, is de Bamboo Bag voor Gucci: een icoon. Hij is nu te zien…
Nieuws

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van het Tassenmuseum in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de…
Blog

3x Bloemrijk Moederdag idee

Verras je moeder met een bloemrijk uitje in Amsterdam. We zetten drie ideeën voor je op een rij.
Nieuws

Tassenmuseum Amsterdam in top 10 ‘World’s Best Fashion Museums’

In september 2014 plaatste de gezaghebbende reiswebsite Fodor’s Travel (Fodors.com) het Amsterdamse Tassenmuseum in zijn top 10 van beste modemusea…
Nieuws

De tas: een symbool van emancipatie

Speciaal vanwege Internationale Vrouwendag op 8 maart legt het Tassenmuseum uit hoe tassen symbool staan voor de voortschrijdende emancipatie van…
Nieuws

Tijdelijk te zien: speciale vitrine Karl Lagerfeld

Met trots toont het Tassenmuseum tijdelijk een aantal ontwerpen van Karl Lagerfeld, van vroege stukken uit zijn tijd bij Chanel…
Nieuws

Museumwinkel Tassenmuseum verkozen tot beste museumwinkel van Amsterdam

Op 7 oktober 2014 heeft Het Parool de museumwinkel van het Tassenmuseum verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam.
Nieuws

Hester van Eeghen viert 30-jarig jubileum

De internationaal vermaarde topontwerpster Hester van Eeghen, verantwoordelijk voor tientallen iconische tassen, viert haar 30-jarig jubileum.
Blog

Made in Italy en het belang van familie in de Italiaanse mode

Al eeuwenlang staat Italiaans design voor een combinatie van traditie en vakmanschap met een luxueuze en vaak sensuele uitstraling.
Nieuws

Naturalis schenkt unieke T.rex tas

De T.rex tas is ontworpen naar aanleiding van de Tyrannosaurus rex die Naturalis in 2016 naar Nederland haalde.
Nieuws

Kunstenaar Frank E Hollywood in het Tassenmuseum

Op 25 oktober 2018 presenteert Amsterdamse kunstenaar Frank E Hollywood eenmalig een serie nieuwe kunstwerken ‘NO BAG, NO STORY!’ in…