Kinderen gratis tijdens onderwijsstaking 6 november - Tassenmuseum

Kinderen gratis tijdens onderwijsstaking 6 november

Tijdens de onderwijsstaking op woensdag 6 november 2019, mogen kinderen tot en met 17 jaar samen met hun begeleiders Tassenmuseum Amsterdam de hele dag gratis bezoeken.

ma 4 nov | 2 min lezen

Op woensdag 6 november staken leraren van het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs in Nederland. In Tassenmuseum Amsterdam kunnen ouders, grootouders of andere begeleiders met kinderen gratis terecht voor een inspirerend en educatief uitstapje.

Speurtocht voor kinderen

Kinderen kunnen samen met tijdsreiziger Tasmin op ontdekkingstocht door het 17e-eeuwse grachtenhuis waarin Tassenmuseum Amsterdam gevestigd is. Op speelse wijze komen ze allerlei spannende en bijzondere verhalen te weten over de tas, maar ook over mode, vormgeving, vakmanschap en maatschappij. Tijdens de onderwijsstaking op woensdag 6 november is de speurtocht voor kinderen ook gratis in Tassenmuseum Amsterdam.

speurtocht onderwijsstaking

Ontwerp je eigen tas!

Om meer te leren over het vakmanschap en materialen, moet je verschillende stoffen en leersoorten kunnen voelen en ruiken, en met je vergrootglas ‘inzoomen’ op bijzondere details. Na de nodige inspiratie kunnen bezoekers zelf digitaal een tas ontwerpen in Tassenmuseum Amsterdam. Welke vorm, materiaal en kleur kies je voor het ontwerp van je eigen tas?

Nu te zien

Naast de vaste presentatie 16e / 19e eeuw, is de presentatie 20ste / 21ste eeuw nu te bewonderen op een andere plek in het Huis, in een andere vorm. Vanuit het archief wordt een selectie van meer dan 100 tassen getoond die ieder een bijzonder karakter hebben en gezamenlijk een inspirerende familie vormen.

Van 30 oktober tot en met 1 december biedt Tassenmuseum Amsterdam daarnaast in samenwerking met Current Obsession – een sieradenmagazine en platform dat gewaardeerd wordt om haar experimentele aanpak en onconventionele stijl – ruimte aan kunstenaar Simon Marsiglia die in zijn werk sculptuur, sieraden en mode combineert. De expositie Everything but the bag vindt plaats tijdens het tweejaarlijks sieradenfestival Obsessed! dat in november in diverse steden in Nederland plaatsvindt.

Tassenmuseum Amsterdam bouwt aan haar toekomst

Tassenmuseum Amsterdam is in beweging. Van een museum met tassen naar een sprankelend Huis vol verhalen over de tas, maar ook over mode, vormgeving, metier en maatschappij.
Om deze verlangens te verwezenlijken is in november 2019 gestart met de verbouwing van de tweede verdieping van het 17e-eeuwse grachtenhuis. Na de verbouwing is er ruimte voor verrassende exposities, verdieping en het delen van kennis aan de hand een randprogramma met events, lezingen en workshops.

Alleen op 3 en 4 november 2019 is het museum vanwege werkzaamheden gesloten, verder blijft Tassenmuseum Amsterdam gewoon open voor publiek.

Vanaf 12 december 2019 te zien: Trunk Show

Trunk Show bevat sublieme koffers uit de Menko ten Cate Collectie van onder andere Louis Vuitton en Goyard. Naast deze bijzondere tastbare historische luxe-objecten verwacht je bijna meegevoerd te worden in de fantasiewereld van de magische koffer van Harry Potter en de koffer met de drie drakeneieren van Khaleesi uit Games of Thrones. Trunk Show is te zien vanaf 12 december 2019 tot en met 22 maart 2020.

ma 4 nov | 2 min lezen