Inspiratie

vogue-vintage-tassenmuseum-amsterdamTassenmuseum Hendrikje blijkt telkens weer een bron van inspiratie te zijn, voor hedendaagse ontwerpers van tassen of tassenontwerpers in opleiding, maar ook voor kunstenaars, studenten aan de mode- of kunstacademie en sieradenontwerpers. Het complete overzicht van de geschiedenis van de tas dat zij in het museum vinden, verdiept hun inzicht en zij ervaren de grote diversiteit in vormen, kleuren, motieven en materialen als zeer verrijkend.

Studenten op zoek naar inspiratie

Regelmatig wordt Tassenmuseum Hendrikje bezocht door studenten van mode-opleidingen, met name uiteraard van de richting tassenontwerp van de SintLucas-opleiding, maar ook van en kunstacademies zoals bijvoorbeeld de Rietveld Academie. Jaarlijks verwelkomt het museum studenten uit het zuiden van Engeland, die komen om inspiratie op te doen en te leren van de rijke historie van de tas. Deze groepen bestaan niet alleen uit tassenontwerpers in opleiding, maar ook uit ontwerpers van sieraden en stoffen.

Inspiratie voor kunstenaars

Het museum wordt ook veel bezocht door individuele schilders, die inspiratie putten uit de kleuren, vormen en materialen. Voor ontwerpers van sieraden blijken met name de sluitingen van tassen zeer interessant; overigens is het niet ongebruikelijk dat tassenontwerpers tevens sieraden maken. Een goed voorbeeld daarvan is Maria Hees, die al vanaf de 80’er jaren zowel tassen als sieraden ontwerpt.

Op zoek naar inspiratie? Bestel onze boeken in de webshop.

  • Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!

    HET MUSEUM IN BEELD