Karl Lagerfeld expositie | Tijdelijk te zien | Tassenmuseum Amsterdam

Tijdelijk te zien: speciale vitrine Karl Lagerfeld

Met trots toont Tassenmuseum Amsterdam tijdelijk een aantal ontwerpen van Karl Lagerfeld, van vroege stukken uit zijn tijd bij Chanel tot hedendaagse tassen.

Liset vr 1 mrt | 1 min lezen

Modeontwerper Karl Lagerfeld, bekend van onder andere zijn werk voor Chanel en Fendi, is op 19 februari 2019 in zijn woonplaats Parijs overleden. Karl Lagerfeld was een van de bekendste en meest invloedrijke modeontwerpers aan het einde van de twintigste eeuw en in het begin van de eenentwintigste eeuw. Hij ontwierp maar liefst vijftien collecties per jaar voor zijn eigen label en de modehuizen Fendi en Chanel, waarvan hij sinds 1965 en 1983 artistiek directeur was. Lagerfeld vormde Fendi om tot een wereldwijd merk en was verantwoordelijk voor het uitvinden van het omgekeerde FF logo.

Karl Lagerfeld was een van de bekendste en meest invloedrijke modeontwerpers aan het einde van de twintigste eeuw en in het begin van de eenentwintigste eeuw.

Karl Lagerfeld in Tassenmuseum Amsterdam

Met trots toont het Tassenmuseum ter nagedachtenis aan Karl Lagerfeld tijdelijk een aantal van zijn ontwerpen. In 2015 schonk de designer het Tassenmuseum vier ontwerpen uit zijn voorjaar / zomercollectie van dat jaar, waaronder een tas geïnspireerd op zijn geliefde kat Choupette. Ook de ‘Baguette’ tas van Fendi, die enorm populair werd dankzij de tv-serie Sex and the City, is in deze speciale vitrine te zien.

Tassen uit de voorjaar/zomer collectie van 2015 van karl Lagerfeld
Vier tassen uit de voorjaar/zomer collectie van 2015 van Karl Lagerfeld die zijn geschonken aan het Tassenmuseum.
Tassen uit de voorjaar/zomer collectie van 2015 van Karl Lagerfeld

Chanel 2.55 handtas

Karl Lagerfeld heeft zijn bekendheid grotendeels te danken aan zijn werk voor het modehuis Chanel. Lagerfeld’s herinterpretatie van het tweed pak, ‘the little black dress’ en de gewatteerde handtas zorgde voor een opleving van het ingedutte modehuis. Karl Lagerfeld verving de zogenaamde ‘Mademoiselle’ sluiting van de 2.55 handtas door een nieuwe, inmiddels wereldberoemde, sluiting bestaande uit twee in elkaar grijpende C’s. De iconische tas onderging bij elke nieuwe collectie een transformatie, variërend in grootte en materiaalgebruik.

De populaire Chanel 2.55 handtas is ook in het Tassenmuseum te bewonderen. Je vindt deze tas niet in de vitrine ter nagedachtenis aan Karl Lagerfeld, maar op de derde verdieping van het museum in een aparte vitrine.

De speciale vitrine met ontwerpen van Karl Lagerfeld is tijdelijk te zien tot en met 30 april.

Bestel je tickets online

Liset vr 1 mrt | 1 min lezen
Nieuws

22nd September Show

Op zondag 22 september wordt in samenwerking met modeontwerper en creative director Aziz Bekkaoui de nieuwe F/W-collectie van Tassenmuseum SHOP…
Blog

Tassenmuseum Amsterdam denkt ‘out of the bag’ met nieuwe koers

Met de komst van Manon Schaap werd aangekondigd dat het museum letterlijk ‘out of the bag’ en ‘out of the…
Blog

Icoon Bags in Bloom: Gucci Bamboo Bag

Wat de Birkin tas is voor Hermès, is de Bamboo Bag voor Gucci: een icoon. Hij is nu te zien…
Blog

Icoon Bags in Bloom: Alexander McQueen

Deze tas met blauwe en zwarte veren is een typische McQueen tas. Je bewondert dit ontwerp van de populaire modeontwerper…
Nieuws

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de…
Blog

Tuintje in je tas

“De handtas heeft zoveel aspecten dat je er niet gauw op uitgekeken raakt. Cultuur en geschiedenis, mode en tijd-geest, beroemdheden…
Blog

3x Bloemrijk Moederdag idee

Verras je moeder met een bloemrijk uitje in Amsterdam. We zetten drie ideeën voor je op een rij.
Nieuws

Tassenmuseum Amsterdam in top 10 ‘World’s Best Fashion Museums’

In september 2014 plaatste de gezaghebbende reiswebsite Fodor’s Travel (Fodors.com) het Amsterdamse Tassenmuseum in zijn top 10 van beste modemusea…
Nieuws

De tas: een symbool van emancipatie

Speciaal vanwege Internationale Vrouwendag op 8 maart legt Tassenmuseum Amsterdam uit hoe tassen symbool staan voor de voortschrijdende emancipatie van…
Nieuws

Museumwinkel Tassenmuseum Amsterdam verkozen tot beste museumwinkel

Op 7 oktober 2014 heeft Het Parool de museumwinkel van Tassenmuseum Amsterdam verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam.
Nieuws

Hester van Eeghen viert 30-jarig jubileum

De internationaal vermaarde topontwerpster Hester van Eeghen, verantwoordelijk voor tientallen iconische tassen, viert haar 30-jarig jubileum.
Blog

Made in Italy en het belang van familie in de Italiaanse mode

Al eeuwenlang staat Italiaans design voor een combinatie van traditie en vakmanschap met een luxueuze en vaak sensuele uitstraling.