Fantastic Fashion & Tassenmuseum Hendrikje

 

Van 12 tot 22 april bekijk je een bijzondere collectie tassen van Tassenmuseum Hendrikje op het Imagine Film Festival, in EYE Amsterdam. Het themaprogramma is Fantastic Fashion. In een gevarieerd programma wordt de blik op de rol van kostuums en stilering bij het creëren van de fantastische illusie gericht. Een samenwerking met het Tassenmuseum lag voor de hand, aldus Chris Oosterom, artistiek directeur van het Imagine Film Festival:

 

“Kostuums mogen dan iets zeggen over de drager, dat geldt nog veel meer voor tassen, die al jaren het echte persoonlijke fashion statement zijn. Daarom mag Tassenmuseum Hendrikje in het jaar van Fantastic Fashion niet ontbreken!”

 

Over het Imagine Film Festival

Imagine prikkelt de verbeelding om andere werelden te verkennen en het onbekende en te onderzoeken. Daarvoor wordt de kracht van de fantastische film gebruikt. Imagine vaart daarbij een eigenzinnige, onafhankelijke koers en gaat de gebaande paden uit de weg.

 

Imagine ziet de fantastische film als een rijke bron van gedachte-experimenten, die vooruitlopen of reflecteren op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Met publiek en professionals onderzoeken ze de relatie tussen het gedachtengoed uit fantastische films en ontwikkelingen in de maatschappij. Ze presenteren serieuze thema’s en doen dat altijd op een aantrekkelijke en toegankelijke manier.

 

Open your mind! Klik hier voor meer informatie of tickets.

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!