The New Originals designs T-shirt

Verschillende musea, waaronder Tassenmuseum Hendrikje, zijn de inspiratie achter de nieuwe limited edition T-shirts van het Amsterdamse merk The New Originals.

Fri 30 Nov | 1 min read

The New Originals (TNO) brengt creatieve jongeren bij elkaar met diverse achtergronden om op die manier ruimte te creëren voor ‘out-of-the-box’ denken. De nieuwe TNO T-shirts zijn in samenwerking met drie jonge kunstenaars gemaakt ter gelegenheid van Museumnacht 2018. Elke kunstenaar heeft zich door de collectie van een bepaald museum laten inspireren. Dewy Elsinga (“BUTTERFINGAZ”) koos voor het Tassenmuseum.

TNO T-Shirt by Butterfingaz
Het T-shirt dat door BUTTERFINGAZ is ontworpen, is geïnspireerd op het Tassenmuseum

Het ontwerp van BUTTERFINGAZ is geïnspireerd op tassen uit de collectie van Tassenmuseum Hendrikje. De beroemde collectie van het Tassenmuseum inspireert ontwerpers over de hele wereld. Het verleden (materialen, technieken, gewoontes) speelt vaak een belangrijke rol in het ontwerpproces van vandaag de dag.

TNO T-Shirt by Butterfingaz

TNO X BUTTERFINGAZ X Tassenmuseum Hendrikje

The New Originals, veelal afgekort naar TNO, is begonnen als een collectief van negen creatieve jongens uit Amsterdam op het gebied van muziek, kunst en design. Tegenwoordig staat het merk vooral bekend om de kleding die ze maken. De missie van TNO is duidelijk: verschillende achtergronden dichter bij elkaar brengen om een creatieve ruimte te creëren voor out-of-the-box denken.

De 26-jarige kunstenaar Dewy Elsinga, ook wel BUTTERFINGAZ, is geboren en getogen in Amsterdam.
Als artiest kenmerkt BUTTERFINGAZ zich door abstracte composities waarin structuren en patronen centraal staan. Ook in het T-shirt voor The New Originals is dit duidelijk te zien: het design is een collage met allerlei prints en patronen, geïnspireerd op tassen uit de collectie van Tassenmuseum Hendrikje. De prints en patronen zijn divers, maar zorgen samen toch voor een eenheid – hetzelfde geldt voor alle verschillende soorten tassen uit de collectie van het Tassenmuseum.

“Ik vind het interessant dat je aan de hand van een alledaags gebruiksvoorwerp als een tas zo veel verschillende verhalen ontdekt over de wereld” - Dewy Elsinga

Limited Edition collectie

Mag het limited edition BUTTERFINGAZ x Tassenmuseum T-shirt niet ontbreken in jouw kledingkast? Wees er dan snel bij! De T-shirts van The New Originals ter gelegenheid van Museumnacht zijn namelijk eenmalig in een kleine oplage gemaakt. Vanaf 25 oktober liggen de shirts in de winkel van The New Originals op de Zeedijk in de schappen en zijn ze online via de webshop van The New Originals te bestellen.

Fri 30 Nov | 1 min read

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

News & Updates