Artist Frank E Hollywood in the Museum of Bags and Purses

Op 25 oktober 2018 presenteert Amsterdamse kunstenaar Frank E Hollywood eenmalig een serie nieuwe kunstwerken ‘NO BAG, NO STORY!’ in Tassenmuseum Hendrikje.

Fri 30 Nov | 1 min read

Frank E Hollywood was onder andere te zien in NPO’s ‘Dreamschool’ en presenteerde in 2017 op NTR het programma ‘Naakt’. De serie NO BAG, NO STORY! bestaat uit hyperrealistische schilderijen van bekende Nederlandse vrouwen. Shelly Sterk, Carolien Spoor en Elize Horst zijn geportretteerd, geïnspireerd op de Gouden Eeuw, met een overweldigende hoeveelheid eigentijdse, luxe tassen. Met deze schilderijen geeft de kunstenaar een satirische blik op de consumptiemaatschappij waarin wij nu leven.

De ‘one night only’ tentoonstelling op 25 oktober is voor pers en intimi van Frank E Hollywood. Een schilderij blijft in Tassenmuseum Hendrikje te zien tot eind 2018.

Frank E Hollywood NO BAG NO STORY
Frank E Hollywood presenteerde zijn serie NO BAG, NO STORY! in het Tassenmuseum
Frank E Hollywood NO BAG NO STORY

The Gilded Age

Kunstenaar Frank E Hollywood vertelt over zijn nieuwe serie kunstwerken: “De geschiedenis herhaalt zichzelf. De tijd waarin wij nu leven heeft een hoop overeenkomsten met de 17de eeuw en eind 19de eeuw. Globalisering en technologische ontwikkelingen zorgen nu voor ongekende mogelijkheden, zowel goed, als slecht. IJdelheid is geen zonde, maar wordt beloond met social media likes. Met deze schilderijen geef ik een ironische blik op de klassieke ‘vanitas’ schilderijen. Ik probeer het heden te linken aan het verleden door hedendaagse objecten te gebruiken. De eigentijdse objecten zijn een contrast met de klassieke setting, maar tegelijkertijd past het vreemd genoeg heel goed bij elkaar. Je zou kunnen zeggen dat deze werken gaan over onze license to sin.”

Frank E Hollywood NO BAG NO STORY schilderij met Shelly Sterk
Schilderij NO BAG, NO STORY! met Shelly Sterk

NO BAG, NO STORY!

Op de schilderijen van Frank E Hollywood komt symbolisme en popcultuur samen. De hyperrealistische portretten zijn enerzijds geïnspireerd op de Gouden Eeuw. Daarbij kiest Frank voor eigentijdse, luxe tassen van merken als Louis Vuitton, Chanel en Hèrmes. Geportretteerd zijn Shelly Sterk; de presentatrice van Shownieuws die eerder dit jaar door de lezers van het tijdschrift FHM werd verkozen tot mooiste vrouw van Nederland. Actrice Carolien Karthaus-Spoor; onder andere bekend van haar rol als Florien Fischer in Goede Tijden, Slechte tijden en zangeres Elise van der Horst, bekend onder de naam EliZe. Een schilderij blijft na de vernissage te zien in Tassenmuseum Hendrikje tot eind 2018.

“In mijn schilderijen en objecten vind je diepere lagen en door die lagen krijgt het werk betekenis.” – Frank E Hollywood

Over Frank E Hollywood

De Amsterdamse kunstenaar Frank E Hollywood was onder andere te zien in NPO’s ‘Sterren op het Doek’ en ‘Dreamschool’ en presenteerde in 2017 op NTR het programma ‘het Naakt’ over de geschiedenis van het naakt portret.

Fri 30 Nov | 1 min read

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"

News & Updates