Elza Wandler vormt de mode-industrie - Tassenmuseum Amsterdam

Elza Wandler vormt de mode-industrie

Volgens internationaal platform The Business of Fashion behoort de Nederlandse ontwerper Elza Wandler tot een van de personen die de mode-industrie vormt.

di 8 okt | 1 min lezen

Voordat Elza Wandler in 2017 haar eigen merk oprichtte, heeft ze gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute en ontwierp ze kleding voor Levi’s. Na een ontmoeting met Bart Ramakers, die met zijn agentschap Parror Agency designmerken verkoopt, besloot Wandler vanuit zichzelf te ontwerpen en voor haar eigen merk precies te maken wat zij mooi vindt.

Wandler

In twee jaar tijd heeft Elza Wandler haar merk Wandler naar internationaal niveau verheven. Na de oprichting van Wandler in 2017 werden de tassen al snel populair onder internationale beroemdheden en Instagram-influencers. Wandler is duidelijk in functie en vorm en valt op door een onderscheidende esthetiek: elegant met onverwachte afmetingen en een dynamisch kleurgebruik. In 2019 lanceerde Wandler haar eerste collectie schoenen.

Het leer voor haar tassen en schoenen komt van een Italiaanse leverancier. Voor leer wordt normaalgesproken met standaardkleuren gewerkt, maar de leverancier van Wandler was bereid het leer te verven in de kleuren die zij wilde. Hierdoor kan Wandler zich op het gebied van kleur onderscheiden van de meeste andere tassenmerken.

Elza Wandler te gast in Tassenmuseum Amsterdam

Tijdens de tweede Talent Talk op zondagochtend 13 oktober is Elza Wandler te gast in Tassenmuseum Amsterdam; zij praat dan met journalist Bregje Lampe, gastcurator Martien Mellema en Leonoor Ottink over haar merk Wandler, dat binnen een paar jaar is uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Tickets zijn € 5,- (excl. entree Tassenmuseum Amsterdam). Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Over The Business of Fashion

De BoF heeft een wereldwijde aanhang gekregen als een dagelijkse bron voor nieuws en inspiratie voor mode-creatievelingen, leidinggevenden en ondernemers in meer dan 200 landen. De BoF 500 is de definitieve professionele index van de mensen die de mode-industrie vormen, met de hand geselecteerd door de redactie van The Business of Fashion, op basis van honderden nominaties ontvangen van huidige BoF 500-leden, uitgebreide gegevensanalyse en onderzoek. Op de BoF 500 lijst staan onder andere ook Meghan Markle, hertogin van Sussex, en Zhang Yiming, oprichter van het social media platform TikTok.

di 8 okt | 1 min lezen
Blog

Tassenmuseum Amsterdam tijdelijk gesloten

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit het Tassenmuseum Amsterdam haar deuren tot nader order.…

Virtuele Tour Trunk Show

Met onze virtuele tour ontdek je de expositie Trunk Show vanuit je eigen huis.
Blog

Interview Manon Schaap X Zenggi

Manon Schaap, directeur van Tassenmuseum Amsterdam, neemt je mee door het museum in samenwerking met het modelabel Zenggi.
Blog

Rondleidingen over de emancipatie van de vrouw

Op 8 maart aanstaande, besteedt Tassenmuseum Amsterdam aandacht aan Internationale Vrouwendag.
Blog

Meest iconische tassen aller tijden

De meest iconische tassen aller tijden worden tentoongesteld in Victoria & Albert Museum
Nieuws

Lezingen over magische koffers

Tijdens Trunk Show organiseert Tassenmuseum Amsterdam een interessant programma met lezingen over magische koffers.
Blog

What's in a Bag?

Interview with Manon Schaap, the new director of the Tassenmuseum Amsterdam.
Nieuws

Tassenmuseum Amsterdam bouwt aan haar toekomst

Tassenmuseum Amsterdam is in beweging. Van een museum met tassen naar een sprankelend Huis vol verhalen over de tas, maar…
Nieuws

Elza Wandler vormt de mode-industrie

Volgens internationaal platform The Business of Fashion behoort de Nederlandse ontwerper Elza Wandler tot een van de personen die de…
Nieuws

Talent Talks en Tours

Tijdens Talent Talk #2 vertelt ontwerper Elza Wandler het verhaal van haar merk Wandler, dat binnen een paar jaar is…
Blog

Tassenmuseum Amsterdam denkt ‘out of the bag’ met nieuwe koers

Met de komst van Manon Schaap werd aangekondigd dat het museum letterlijk ‘out of the bag’ en ‘out of the…
Nieuws

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum Amsterdam

Manon Schaap is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de…