Dutch Design

Tassenmuseum Hendrikje promoot graag tassenontwerpers door hun de mogelijkheid te bieden hun ontwerpen te exposeren en hun werk te verkopen in de winkel van het museum. Nederlandse ontwerpers onderscheiden zich vaak van hun buitenlandse collega’s door een heel eigen „Dutch“ stijl, die de benaming Dutch Design heeft gekregen. Het is een heel eigen stijl omdat het vaak aan een of meer van de onderstaande kenmerken voldoet:
– minimalistisch
– experimenteel
– innovatief
– onconventioneel
– humoristisch.

De ontwerpster Hester van Eeghen en het ontwerpduo Vlieger en Vandam zijn de bekendste tassenontwerpers van Dutch Design. Andere Nederlandse ontwerpers waarvan je tassen en accessoires kan kopen in de Museumwinkel van Tassenmuseum Hendrikje zijn By-lin van Linde van der Poel, Wim Mutsaers, Marck & MO, JANSSEN designed in Holland, Keecie en Marjon Leek.

 

 

Hester van Eeghen
Hester van Eeghen wordt beïnvloed door architectuur. Zij maakt tassen met geometrische vormen, in combinatie met gewaagde kleurcombinaties.

 

MARCK&MO
De modeontwerpers Edwin Marck en Moon Geerlings met hun label MARCK&MO staan voor dé couture in lederwaren en “made in Holland”: clutches, schoudertassen, totes en attachés in bijzondere leersoorten en vormen van hoge kwaliteit. Vakmanschap en maatwerk is hun motto.

 

Vlieger en Vandam
Het ontwerpduo Vlieger & Vandam ontwerpt modebewuste en zeer originele ontwerpen. De serie ‘Guardian Angel’ combineert wrange humor – een pistool in reliëf als decoratie op de tas – met mode en strakke vormgeving.

Bestel Tickets
1.601 beoordelingen
'Excellent!'