Onze stijlkamers

Tassenmuseum Hendrikje is gevestigd in een van de juweeltjes van de Amsterdamse grachtengordel, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed grachtengordel Amsterdam. Een prachtig, historisch grachtenpand met een rijke geschiedenis. Het pand is sinds de 17e eeuw in vrijwel originele staat bewaard gebleven, waardoor het zowel van buiten als van binnen een indrukwekkend verhaal te vertellen heeft. Op de eerste etage bevinden zich twee geheel gerestaureerde stijlkamers die voor diverse gelegenheden geboekt kunnen worden.

De stijlkamers zijn bijzonder sfeervol en voorzien van prachtige kunstwerken van oude meesters. Met hun perfecte balans tussen verfijnde smaak en moderne voorzieningen zijn de grote en de kleine stijlkamer ideaal voor bijzondere gelegenheden met een klein of groot gezelschap, zoals een borrel, vergaderingen, diners of recepties. De stijlkamers zijn ook te reserveren als trouwlocatie.

Meer informatie over:
De Kleine Stijlkamer
De Grote Stijlkamer

De geschiedenis van de stijlkamers

Aan het einde van de 17e eeuw besloot Pieter de Graeff, die in die tijd eigenaar van het pand was, om twee zalen naar de laatste smaak van zijn tijd in te richten op de bel-etage. Hij gaf de Zeelandse schilder Paulus de Fouchier de opdracht om een plafondschildering te maken in de kleinste van de twee stijlkamers. Jacob Smit werkte de schildering later af met bladgoud. Daarmee plaatste hij de kroon op het werk dat nu, meer dan 300 jaar later, nog steeds in de oorspronkelijke staat te bewonderen is.

Tijdens de eerste helft van de 18e eeuw werd de grote stijlkamer door de Amsterdamse schilder Louis Fabritius Dubourg van een schoorsteenstuk en een plafondschildering voorzien. Ook werd er een rijkversierd schoorsteenstuk in de kleine stijlkamer geplaatst. Beide stijlkamers waren daarmee compleet.

Meer informatie over beschikbaarheid en arrangementen? Neem dan contact met ons op via 020 – 524 64 52 (tijdens openingstijden) of mail ons op reserveringen@tassenmuseum.nl

Be informed about our expositions, exhibitions, events and other fun and interesting activities!