Museumwinkel Tassenmuseum Hendrikje verkozen tot beste museumwinkel van Amsterdam

Op 7 oktober 2014 heeft Het Parool de museumwinkel van Tassenmuseum Hendrikje verkozen tot de beste museumwinkel van Amsterdam.

Liset vr 21 dec | 1 minuten

Het Parool bezocht tien museumwinkels, waaronder de winkel van het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. De winkel van Tassenmuseum Hendrikje kwam hierbij als beste uit de test.

‘Geen museum zo aanmoedigend om te winkelen als het Tassenmuseum’. Het Parool prijst zowel het aanbod van de winkel als de service. ‘Het begint al bij de deur, waar enthousiaste dames die vrijwillig hun dagen aan het museum wijden, je welkom heten.’ Ook wordt het aanbod geroemd, dat bijzonder goed op de doelgroep is ingericht. De winkel verkoopt bijzondere tassen van merken zoals Vlieger & Vandam, Hester van Eeghen en Picard waar je, zo vindt Het Parool, onmiddellijk hebberig van wordt. Toenmalig directeur Sigrid Ivo is erg blij met de eerste plaats, zelf noemt zij de museumwinkel ‘een snoepwinkel van tassen.’

Kassa museumwinkel Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van zo’n 6.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een overzicht van 500 jaar geschiedenis van de tas, van de 16e eeuw tot de dag van vandaag. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Het museum trekt jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers.

Liset vr 21 dec | 1 minuten

Wat anderen zeggen

De meest uitgebreide collectie tassen is hier te zien, van heel lang geleden tot de twintigste eeuw.
"Je kijkt je ogen uit"
Een reis door de tijd, maar dan met tassen. Geschiedenis en kunst samengebracht in een prachtig pand met een verhaal van deze verzameling. Uniek!
"Prachtig"
De tassencollectie van Hendrikje is ongelooflijk en zeer gevarieerd. De steeds wisselende exposities zijn ook origineel.
"Een uniek museum"