Tassenmuseum Hendrikje en Dutch Design Week ‘17

• 21-10-2017 tot en met 29-10-2017

Handtas van oude ansichtkaarten, Georgette Koning, Nederland, 2007

Van 21 t/m 29 oktober vindt Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Tijdens dit jaarlijkse designevenement bekijk je werk en concepten van ruim 2.500 ontwerpers.  Voor de DDW tentoonstelling ‘Toen design nog vormgeving heette’ selecteerde Tassenmuseum Hendrikje een aantal bijzondere, passende ‘Nederlandse’ tassen.

Nederlands design uit de vorige eeuw

De focus van de tentoonstelling is Nederlands design uit de vorige eeuw. Een belangrijk onderdeel zijn accessoires en dan in het bijzonder tassen. Het Tassenmuseum levert een selectie prachtige Dutch Design-voorbeelden aan; met tassen van kenmerkende ontwerpers zoals Benno Premsela, Hester van Eeghen, Georgette Koning, Gilberthe Akkermans en Maria Hees.

Het beeld van de tentoonstelling is verder heel breed; auto’s (DAF), radio’s (Philips), architectuurmaquettes, meubels en gebruiksvoorwerpen (Eindhoven museum), schoenen (Schoen- en ledermuseum), stofontwerpen, hoeden van verschillende musea en particuliere verzamelaars..

Meer weten over Dutch Design Week of deze tentoonstelling? Bekijk de website van DDW.