Tassen van Tirza Verrips

 • 22-08-2016 tot en met 03-10-2016

  Clutchtas, Spring, vliegtuig triplex, Ahorn, latjes. Binnenwerk blauw leder

  Expositie beeldend kunstenaar en ontwerper Tirza Verrips

  Het Tassenmuseum toont 22 augustus t/m 3 oktober 2016 werk van beeldend kunstenaar en ontwerperTirza Verrips. Uitgedaagd door een bevriende kunsthistorica maakte Verrips eind 2013 zijn eerste tas, de Tinman. Deze tas is aangekocht door museum CODA in Apeldoorn. Een op de sloop gevonden oude zinken golfplaat vormde de basis voor deze tas. Voor Verrips is het materiaal altijd ondergeschikt aan het doel. Hij zoekt de grenzen op van het materiaal waarvan hij een tas kan maken. Alle tassen worden met de hand door Verrips in zijn atelier gemaakt.

   

  Raakvlak beeldende kunst en gebruiksartikel

  Verrips maakt tassen die zich op het raakvlak bevinden tussen kunst en gebruiksartikel, een kunstobject om alleen maar naar te kijken of juist een draagbaar sieraad. Het is ook steeds een uitdaging nieuwe vormen te maken die specifieke oplossingen vereisen voor tal van kleine detailleringen. Belangrijk is het creëren van schoonheid, om een bijdrage te willen leveren aan het mooier maken van de wereld. Een streven dat niet alleen van toepassing is op zijn op tassen, maar in al zijn ontwerpen belangrijk is. Dit is terug te zien in de Assepoester avondtas, voor een gala of soiree, van kristalglas. Assepoester 1 werd uiteindelijk ook aangekocht door het CODA museum voor de vaste collectie.

   

  Ode aan de vrouw

  De tassen van Verrips zijn een ode aan de vrouw: ze zijn sierlijk, elegant en of rijk gedetailleerd, maar ook eigenzinnig en karaktervol. Deze zomer werden de tassen van Verrips gecombineerd met de kleding van Tsjechische modeontwerpster Helena Bedrnova voor een fotoshoot in het Tsjechische modeblad Perfect Woman.  De tassen van Verrips zijn tijdens de looptijd van de expositie te koop in de Museumwinkel.

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!