Winteravonden aan de Amstel in het Tassenmuseum

 • 17-12-2017 tot en met 17-12-2017

  Op zondag 17 december wordt de Graeff zaal (de Grote Stijlkamer) in Tassenmuseum Hendrikje omgetoverd tot een Russisch sprookje tijdens het Winteravonden aan de Amstel Festival. Het festival staat dit jaar in het teken van de Russische klassieke muziek en sprookjes. Tijdens deze dag speelt Poppentheater Koekla’twee keer het Russische sprookje ‘De Kikkerprinses’ en verzorgen het Dudok Quartet Amsterdam en Alexander Kniazev twee klassieke salonconcerten in het Tassenmuseum. De tickets voor deze evenementen geven gratis toegang tot het Tassenmuseum.


  Winteravonden aan de Amstel
  Vier avonden lang brengt de Winteravonden aan de Amstel Russische musici van wereldformaat; nieuw werk van Pavel Karmanov; meesterpianist Severin von Eckhardstein die het festival opent met een volledig Russisch programma. Nieuw zijn de salonconcerten overdag, op zondag in diverse museumsalons. Eveneens nieuw dit jaar is dat het Russische poppentheater Koekla een voorstelling speelt.

   

   

  Poppentheater Koekla speelt ‘De Kikkerprinses’

   


  Poppentheater Koekla
  Koekla is een reizend poppentheater uit Edam. Het gezelschap maakt sinds 2000 prachtige kindervoorstellingen. Deze zijn vaak bewerkingen van sprookjes of zelfbedachte verhalen. De optredens spelen zich af in fraaie decors. Belichting, geluideffecten en muziek zorgen voor magische sferen, verrassing en speelse details. Speciaal voor Winteravonden aan de Amstel spelen zij voor jonge kinderen het Russische sprookje ‘De Kikkerprinses’ in Tassenmuseum Hendrikje.

   

  Dudok Quartet Amsterdam en Alexander Kniazev
  Het Dudok Quartet Amsterdam studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Door hun successen op internationale strijkkwartet-concoursen en door hun originele en eclectische programmering wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. Alexander Kniazev is een Russiche cellist en organist en gaf optredens over de hele wereld. Onder zijn repertoire vallen onder andere Tchaikovsky, Bach en Chopin. Kniazev wordt vandaag de dag in Rusland beschouwd als opvolger van Mstislav Rostropovich, als een van de meest toonaangevende cellisten van het land.

   

  Programma in Tassenmuseum Hendrikje

   

  10.30 – Poppentheater Koekla ‘De Kikkerprinses’ voor kinderen vanaf 4 jaar.
  12.00 – Poppentheater Koekla ‘De Kikkerprinses’ voor kinderen vanaf 4 jaar.

  14.00 – Dudok Quartet Amsterdam speelt W.A. Mozart strijkkwartet KV 387
  15.00 – Alexander Kniazev (cello) speelt J.S. Bach cellosuite nr. 5 in c klein BWV 1011

   

  Bestel tickets of bekijk meer informatie op de website van Winteravonden aan de Amstel.

   

   

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!