Ontdek het nieuwe Tassenmuseum Hendrikje

• 24-04-2018 tot en met 24-04-2018

Na bijna drie maanden renoveren is het zover. Vanaf woensdag 25 april 2018 is de vernieuwde derde verdieping van Tassenmuseum Hendrikje weer open voor publiek. Op dinsdagavond 24 april 2018 opent het Tassenmuseum op feestelijke wijze de nieuwe  derde verdieping. Na het officiële gedeelte krijgen bezoekers de unieke kans om de nieuwe derde verdieping als eerste te bekijken. Het museum is op dinsdagavond 24 april 2018 dan ook extra open;  van 19.00-00.00 uur. De entree is gratis.

Waar:                       Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573
    Wanneer:                Dinsdag 24 april 2018
    Openingstijden:     19.00 00.00
    Entree:                     Gratis (geen ticket voor nodig)

Elke tas vertelt een verhaal, over mode en gewoontes, emancipatie, kunsthistorische stromingen en economische en technologische ontwikkelingen. In de nieuwe presentatie waant de bezoeker zich in een wonderbaarlijke schatkamer. Naast schitterende tassen uit de 16de t/m 19de eeuw staan de verborgen verhalen, de geschiedenis van de tas (van gebruiksvoorwerp tot fashion-icon) en het vakmanschap centraal.

Ontwerp je eigen tas
    Om meer te leren over het vakmanschap en materialen, moet je een tas kunnen voelen en ruiken, inzoomen op bijzondere details en de binnenkant kunnen bekijken. In de nieuwe presentatie is dit allemaal mogelijk. Na de nodige inspiratie uit de collectie kunnen alle creatieve bezoekers zelf een  iconic bag ontwerpen.

Welke (mode)ontwerpers doen mee?
    De wereldberoemde collectie van Tassenmuseum Hendrikje inspireert ontwerpers over de hele wereld. Het verleden (materialen, technieken, gewoontes) speelt vaak een belangrijke rol in het ontwerpproces van vandaag de dag. Tijdens de opening onthult het Tassenmuseum dan ook vernieuwende, originele ontwerpen van toonaangevende ontwerpers, die zich hebben laten inspireren door de prachtige collectie van Tassenmuseum Hendrikje.

Hou het Facebook event in de gaten voor meer nieuws en onthullingen!

Bestel Tickets
1.601 beoordelingen