Bampo: Old crafts, new design from China

 • 27-06-2017 tot en met 24-09-2017

  Het Chinese tassenmerk Bampo is van 27 juni tot 24 september 2017 te zien in Tassenmuseum Hendrikje. Met deze expositie maakt Bampo haar debuut op de Europese markt. Al 20 jaar vertaalt Bampo de Chinese traditionele cultuur en ambachten naar hedendaagse ontwerpen. Bampo’s missie is om bij te dragen aan het behoud van de Chinese cultuur en deze door te geven aan toekomstige generaties.

   

  De stukken die straks te zien zijn in Tassenmuseum Hendrikje vertegenwoordigen een belangrijk onderdeel van de cultuur en filosofie uit China.

   

   

  Traditioneel ambacht vs. hedendaags design

  Het merk werd in 1997 opgericht door Huang Lang en Xie Xiaorui. Zij vertalen hun liefde voor de Chinese cultuur in unieke tassen. In China is in die tijd vooral Westers design populair. Bampo is het eerste tassenmerk die Chinese tradities en cultuur als uitgangspunt neemt voor hun hedendaagse designs.

   

  In de verschillende collecties zoals ‘Porcelain’, ‘Bamboo’ en ‘Ink’ vindt je oude Chinese ambachten terug. Denk onder andere aan (inkt) schilderkunst, fijne borduurtechnieken en papierknipkunst waar China al eeuwen bekend om staat.  Voor de collectie ‘Ink’ bijvoorbeeld, worden grote stukken leer door de designers met traditionele Chinese kwasten beschilderd. Elke tas uit de collectie van Bampo is handgemaakt en uniek.

   

  Chinese symboliek

  Ook symboliek speelt een belangrijke rol in het design. Zo groeit Bamboe (collectie ‘Bamboo’) het hele jaar door; Bamboe is sterk en breekt niet makkelijk. In de Chinese cultuur worden deze eigenschappen van oudsher zeer gewaardeerd, omdat het een teken is van eerlijkheid en volharding.

   

  “We hebben veel respect voor de passie die Tassenmuseum Hendrikje deelt met de bezoekers én de toewijding aan de tassengeschiedenis in Europa. Onze missie is om bij te dragen aan het behoud van de Chinese cultuur en deze door te geven aan toekomstige generaties. Wij zien hier een gedeelde passie en missie met Tassenmuseum Hendrikje.” – Bampo

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!