Mary Frances Expositie

 • 11-07-2016 tot en met 21-08-2016

  Mary-pick-of-the-season-shot“Life’s too short to not be inspired by your own look!” De Amerikaanse tassenontwerpster Mary Frances is dol op sprankelende kleuren, unieke materialen en uitbundige ontwerpen. Van Jennifer Aniston tot aan Oprah Winfrey, heel Hollywood is fan van de vrolijke ontwerpen van deze ontwerpster. Haar handgemaakte tassen worden gekenmerkt door glinsterende kraaltjes, pailletten en schitterende stenen.

   

  De ontwerpster groeide op in het zonnige San Francisco en vertaalt haar optimistische kijk op het leven herhaaldelijk in haar ontwerpen. Tijdens de Dallas Fashion Awards ontving Mary Frances de Accessory Designer of the Year Award en in 2013 en 2014 werden haar collecties bekroond met de prestigieuze Best Design Award in Milaan.

   

  De objecten van de ontwerpster sluiten naadloos aan bij de tentoonstelling ‘The Bead Goes On : over kralentassen en accessoires vanaf de 18e eeuw tot nu’. In deze tentoonstelling zijn ook tassen te zien van Mary Frances, namelijk een tas in de vorm van een doodshoofd, Sugar Rush, en een tas in de vorm van een kroon getiteld Queendom. In de expositie op de begane grond zijn kralentasjes en feestelijke clutches te zien zoals de Jewelry Box en de Majestic Monarch.

   

  De Mary Frances expositie is van 11 juli tot 21 augustus te zien in de expositieruimte van Tassenmuseum Hendrikje.

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!