Exclusieve expositie Gem Kingdom

 • 28-03-2017 tot en met 25-06-2017

  Van 28 maart tot en met 25 juni 2017 toont het exclusieve merk Gem Kingdom een unieke selectie sieraden in Tassenmuseum Hendrikje. De collectie bestaat uit ringen, armbanden, kettingen en andere bijzondere items.

   

  Oprichters Bernard Jongstra en Johanna Titselaar ontwerpen sinds 1990 vanuit hun atelier op het Java-eiland in Amsterdam spraakmakende sieraden en accessoires. De wisselende collecties staan bekend om hun eigenzinnige, kenmerkende stijl in combinatie met ongebruikelijke materialen en zijn zowel in Nederland als internationaal geliefd. Het verleden en tradities spelen een belangrijke rol in het ontwerpproces en museale collecties, zoals die van Tassenmuseum Hendrikje, dienen ter inspiratie.

   

  Elk sieraad wordt handgemaakt. Materialen zoals sterling zilver, brons, edelstenen, parelmoer, porselein, hoorn en cameeën zijn kenmerkend voor de sieraden van Gem Kingdom. In de ontwerpen staat het thema ‘contrast’ centraal. Het etnische versus het ultramoderne, de geschiedenis versus de toekomst.

   

  “In de expositie kun je een heel bijzondere ketting bewonderen, die je misschien al wel voorbij hebt zien komen in de Nederlandse film Michiel de Ruyter.”

  – Bernard Jongstra, Gem Kingdom

   

  De exclusieve expositie valt samen met de nieuwe tentoonstelling It’s a Men’s World in tassenmuseum Hendrikje. In de tentoonstelling worden ook diverse sieraden van Gem Kingdom getoond. Conservator en samensteller van de tentoonstelling Leonie Sterenborg: “Vanwege de knipoog naar het verleden zorgen de sieraden van Gem Kingdom voor een prachtig totaalbeeld met onder andere onze historische jachttassen.”

   

   

  Vanaf 28 maart kun je de sieraden van Gem Kingdom bewonderen. Lees meer over Gem Kingdom of plan direct je bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje.

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!