Feestelijke Taxatiedag

 • 11-06-2017 tot en met 11-06-2017

  Deze zomer is het precies 10 jaar geleden dat Tassenmuseum Hendrikje verhuisde vanuit Amstelveen en zich vestigde aan de Herengracht in Amsterdam. Dit jubileum vieren we op zondag 11 juni met een feestelijke Taxatiedag.

   

  Let’s celebrate !

  Tijdens de Taxatiedag in het Tassenmuseum ontdek je wat je verborgen modeschatten waard zijn. Verschillende experts kunnen je die dag alles vertellen over (vintage) designer tassen, vintage kledingstukken, antiek textiel en bijzondere modeaccessoires.

   

   

   

   

  Els de Baan

  Els is taxateur en specialist in kostuum, mode en textiel. Zij neemt de beoordeling van handwerklappen, doopjurkjes, designer- en vintagekleding, modeaccessoires en -prenten voor haar rekening.

   

  Henriëtte Wuite

  Met drie luxe vintage winkels in Amsterdam (L’Etoile de Saint Honoré) is Henriëtte expert op het gebied van luxe designer tassen. Zij vertelt je of je een echte Chanel, Louis Vuitton of Hermès in je bezit hebt.

   

  Sigrid Ivo

  Sigrid is artistiek directeur van Tassenmuseum Hendrikje weet alles over bijzondere tassen en hun geschiedenis. De collectie van het Tassenmuseum is ontstaan uit de verzameling van Hendrikje en Heinz Ivo, de ouders van Sigrid.

   

  Gem Kingdom

  Bernard Jongstra, oprichter en ontwerper van sieradenmerk Gem Kingdom is de hele dag aanwezig om uitleg te geven over de unieke stukken die nu in het Tassenmuseum te zien zijn.

   

   

   

  Aanmelden voor de Taxatiedag

  Om lange wachttijden te voorkomen vragen we je om je van te voren voor de Taxatiedag aan te melden via dit formulier. Laat ons ook alvast weten welke items je wilt laten taxeren (een simpele omschrijving is voldoende) zodat we je bij de juiste expert in kunnen delen. Geef daarbij je voorkeur aan: kom je graag tussen 10:00-12:00, tussen 13:00-15:00 óf tussen 15:00-17:00?

   

   

  Let’s celebrate 10 jaar op de Herengracht

  De collectie van het Tassenmuseum is ontstaan uit de verzameling van Hendrikje en Heinz Ivo. In april 1996 opende het museum haar deuren in het huis van de familie Ivo in Amstelveen. In 2007 verhuisde de collectie naar de Herengracht in Amsterdam. Sindsdien is het museum uitgegroeid tot één van de tien beste modemusea ter wereld.

   

  Credits illustratie Maria-Lies

Blijf op de hoogte van onze exposities, tentoonstellingen, evenementen en andere leuke weetjes!