LOES VRIJ exposeert in Tassenmuseum Hendrikje

• 26-09-2017 tot en met 07-01-2018

Van 26 september 2017 tot 7 januari 2018 exposeert Nederlands ontwerpster Loes Vrij in het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Onder haar label LOES VRIJ creëert zij sinds 2012 high-end handtassen. De expositie in het Tassenmuseum geeft een compleet beeld van de diverse ontwerpen die Loes sinds haar start in 2012 op de markt heeft gebracht. Het hart van de expositie bestaat uit de unieke en kleurrijke LOES VRIJ X VLISCO collectie.

LOES VRIJ X VLISCO

In 2016 sloegen LOES VRIJ en het iconische, Nederlandse textielbedrijf Vlisco de handen ineen en presenteerden een unieke serie ‘Diavolino’ handtassen. Elk exemplaar uit de reeks bestaat uit een unieke mix van Vlisco’s iconische wax prints. Met de opvallende prints, zijn de LOES VRIJ X VLISCO tassen niet alleen uitgesproken en energiek, maar brengen ze ook een stukje van de Nederlandse geschiedenis en Italiaans vakmanschap naar de high-end modewereld.

“All bags have bold & clean shapes and are completed with striking details. They show confidence and a hint of elegancy.“

-Loes Vrij

Italiaans handwerk

De tassen van LOES VRIJ zijn handgemaakt in Italië, waar ze nauw samenwerkt met kleine, plaatselijke lederateliers (laboratiorio’s). Deze worden gerund door twee ambachtsfamilies, die hun hele leven gewijd hebben aan het bewerken van leer. Men werkt volgens traditionele wijze en gebruikt traditionele machines waar schitterende ontwerpen uit voortvloeien. Geen enkele stap in de productie is geautomatiseerd, alles is handgemaakt; van de patroontekening tot het snijden en het stikken van het leer.

Over LOES VRIJ

In 2012, na jaren gewerkt te hebben als advocaat, besluit Loes haar passie voor design naar een professioneel level te tillen. Nadat ze afstudeerde aan de Amsterdam Fashion Academy “Vogue”, begon zij een fashion label onder haar eigen naam, waarbij ze high-end tassen ontwerpt. Na de lancering van LOES VRIJ Fashion Design in 2012 bij Tranoi in Parijs, vonden de tassen hun weg naar de mooiste multi brand stores in Europa, Azië en de Emiraten. De komende collecties introduceert LOES VRIJ nieuwe stijlen, gebaseerd op de drie kenmerkende aspecten; het oog voor detail, kwalitatief hoogwaardig en het Italiaanse handwerk.

Een deel van de tentoongestelde tassen is gedurende de expositie te koop in de museumwinkel van Tassenmuseum Hendrikje.