Duurzame tassen – Dutch Sustainable Fashion Week

• 05-10-2018 tot en met 27-01-2019

Van 5 tot 14 oktober 2018 staat Nederland in het teken van duurzame mode. Honderden winkels en instellingen, waaronder Tassenmuseum Hendrikje, werken mee aan Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW). Het thema dit jaar is ‘circulariteit’. Het circulaire model gaat er vanuit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later. Ter gelegenheid van DSFW bekijk je vanaf 5 oktober in het Tassenmuseum diverse circulaire tassen van Nederlandse en internationale ontwerpers. De duurzame tassen zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals oude ansichtkaarten en telefoondraad. De tassen zijn tot en met 27 januari 2019 in het Tassenmuseum te zien.

Schoudertas van kunststof telefoondraad, Engeland, 1955

De mode-industrie, waaronder de tassen-industrie, is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. De overproductie en afvalberg, het gebruik van chemische middelen, roofbouw op grondstoffen en water, zijn enorm belastend voor natuur en milieu.

Wat is circulariteit?
    De circulaire economie staat tegenover de huidige economie waarbij we steeds nieuwe producten maken, aanschaffen, gebruiken en weggooien. Dit heeft een enorme impact op de aarde. Het circulaire model gaat er juist vanuit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later: na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw worden gebruikt.

Groen is het nieuwe zwart
    Maar er is een ommekeer gaande. Steeds meer ontwerpers laten zien hoe ze hun producten duurzamer kunnen maken. Door de toepassing van gebruikte materialen laten zij zien dat materialen niet een eenmalige waarde hebben maar circulair kunnen zijn.

Handtas van oude ansichtkaarten met afbeeldingen van Amsterdam, versierd met stras steentjes, Georgette Koning, Nederland, 2007

Over Dutch Sustainable Fashion Week
    Ieder jaar in oktober vindt de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Tijdens deze tien dagen presenteert DSFW duurzame innovatie, jonge designers en ready-to-wear fashion aan een groot publiek van meer dan 900.00 consumenten, bedrijven en organisaties. DSFW onderscheidt zich van andere Fashion Weeks door zich volledig te concentreren op duurzaamheid en innovatief design.

Ter gelegenheid van DSFW bekijk je vanaf 5 oktober in het Tassenmuseum diverse circulaire tassen van Nederlandse en internationale ontwerpers. Tot en met 27 januari 2019 te zien in Tassenmuseum Hendrikje.

Bestel Tickets
1.601 beoordelingen